To je to što me zanima!

Formula 1: Lewis Hamilton slavio u kaosu 'Parka'

Samo sedam od ukupno 22 bolida ugledala su cilj u prvoj utrci sezone u australskom Albert Parku. Petu pobjedu u karijeri ubilježio je Lewis Hamilton
Vidi originalni članak

Trijumf Lewisa Hamiltona, niz spektakularnih izlijetanja i katastrofalan rezultat Ferrarija. Prva ovosezonska utrka Formule 1 doista je opravdala naziv “cirkus na kotačima”. Pod vrućim australskim suncem mladi Britanac u McLaren-Mercedesu zadržao je hladnu glavu stigavši tako do svoje pete pobjede u karijeri. Bez ijedne pogreške od starta do cilja Hamilton se nije obazirao na potpuni kaos koji se odvijao iza njegovih leđa.
Nova pravila, točnije zabrana kontrole proklizavanja i računalna pomoć prilikom starta, za mnoge su se vozače pokazala kobnima na Velikoj nagradi Australije. U brojkama izraženo, ciljnu ravninu ugledalo je svega sedam od ukupno 22 bolida koja su sudjelovala u utrci.
Uz Hamiltona, među dobitnike Melbournea svakako treba uvrstiti Nicka Heidfelda i Nicu Rosberga. Heidfeld je BMW-u na startu sezone osigurao izvrsno drugo mjesto, a trećeplasirani Rosberg u Williamsu se prvi put u karijeri popeo na pobjedničko postolje.
A Ferrari? Vikend za zaborav svjetski prvak Kimi Raikkonen okončao je na skromnom osmome mjestu.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Roci 18.03.2008.

    Ent neslazem se a ni s tobom@god of war,znaci trebalo bi nogometasima dati loptu s navigacijom koja sama skace na nogu,ili Filipovica omotati spuzvom da se ne ozlijedi.Elektronika znaci da vecim dijelom auta upravlja kompijuter,pa to je utrka,to je trkaci auto,gdje je tu umijece voznje??gdje je tu sport??I nedaj boze da neko pogine to ni ja nezelim i ja sam za sigurnost a to se postize HANSom,sigurnijim stazama sa velikim zonama izlijetanja kao npr Malezija,zasticenijim kokpitom ako dodje do udara ALI NIKAKO ELEKTRONIKOM,jer ona rusi bit toga sporta.Najbolje bi bilo da nemogu preci 100kmh pa niko nece poginuti??

  • entoni 18.03.2008.

    Roc indijac je, uobražen, nije loš ali previše se napuhava, i priča nerealne stvari.

  • god of war 17.03.2008.

    @roci..čekaj malo,ja pratim F1 već 8-9 godina kolega i netrebaš ti meni govorit da je to sport ili tako nešto!! ovdje se neradi o umijeću vozača nego o sigurnosti vozača,kako da dođe do cilja neslomljen! ali vidim da si više nasilju orijentiram,pa nečudim se kada se netko sjebe pošteno da tebi oči cvijetaju i tražiš još više!!!mislim,glupost....a ovo nije umijeće vožnje,bez ove elektronike,pogotovo TC-a,nego je to samo doći do cilja,preživjet utrku..pa ti kako oš....a ako je tebi zanimljivo gledati da svaku utrku njih završi 6-7 vozača,ok,tvoja stvar..ali za mene nije osobno....ali eto,ima nas sa različitim mišljenjima....

Komentiraj...
Vidi sve komentare