To je to što me zanima!

Formula 1: Momčadi protiv uvođenja jednakih motora

Zasad nijedna momčad nije podržala ideju Maxa Mosleya i Bernieja Ecclestonea o istim motorima za sve momčadi. Sada se buni i McLaren
Vidi originalni članak

Nakon što su iz Ferrarija i Toyote zaprijetili da će razmisliti o sudjelovanju u utrkama Formule 1 saživi li FIA-ina ideja o uvođenju standardiziranih motora, oglasili su se i iz McLaren-Mercedesa.
Točnije oglasio se sportski direktor McLaren-Mercedesa Norbert Haug, koji smatra da to nije dobra ideja.
- Ne vjerujem da je to izvediva ideja i proizvođačima motora nikako se neće svidjeti. Rješenje je moguće pronaći, ali sve strane moraju biti spremne na kompromise - izjavio je Haug i tako podržao stavove iz Ferrarija, Toyote, Honde i BMW-a, koji smatraju da bi takva odluka uništila draž natjecanja u Formuli 1.
Podsjetimo, Bernie Ecclestone, prvi čovjek Formule 1, i Max Mosely, predsjednik Međunarodne automobilističke organizacije, zaključili su kako momčadi troše previše novca na razvoj i usavršavanje novih tehnologija.
U trenucima ekonomske krize kao dobro rješenje učinilo im se da bi bilo dobro da sve momčadi imaju jednake motore, čime bi se uštedjela gomila novca. Zasad ni jedna momčad nije podržala takvu ideju.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • motorna pila 30.10.2008.

    nek se okane ćorava posla!

  • dijana italy 29.10.2008.

    nema smisla ako to uvedu f 1 vise nece biti f1

  • god of war 29.10.2008.

    bernie i onaj sado mazo švaler samo nerede donose..pa pobogu,od ukidanja elektronike,ograničenja đirometra na 19.000 okretaja,kubikaža..jaoo jaoo..pa to je grozno....dajte jednostavno neka se razvija bolid onako kako treba a ne da razvija nešto što se jednostavno neiože dalje razvijati...glupost je žešća šta planiraju i smišljaju!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare