To je to što me zanima!

Cure detalji 'Instagram lopova': Objava koja je koštala 3 mil. kn

John Terry u veljači je objavio fotografiju sa suprugom na francuskom skijalištu. Bio je to jasan znak provalnicima da je vila prazna i da se slobodno posluže ekskluzivnim nakitom, a sa suđenja sada izlaze detalji
Vidi originalni članak

Provalnici su Johna Terryja i njegovu suprugu Toni olakšali za nevjerojatnih tri milijuna kuna vrijedan nakit i dizajnerske torbice nakon što im je bivši engleski kapetan 'javio' da ga nema kod kuće. Bilo je to u veljači ove godine kada je Terry na svom Instagram profilu objavio fotografiju sa suprugom na skijanju u Francuskoj.

'Divnih nekoliko dana na skijanju s obitelji', napisao je John i tako svijetu objavio da je njegova pet milijuna funti vrijedna vila - prazna.

Nekoliko sati kasnije stigla je i kazna, u vilu su provalili vješti lopovi i pokrali skupocjeni nakit i torbice njegove supruge. Četveročlana banda lopova ubrzo je i uhićena, a sada u javnost cure i detalji provale, imena provalnika, cifre ukradenih stvari... Između ostalog vrijednost ukradenih torbica Johnove supruge procijenjena je na 126.000 funti (više od milijun kuna), a ukradena su i potpisana prva izdanja knjiga o Harryju Potteru vrijedne oko 150 tisuća kuna.

Kako su provalnici znali da nikoga nema doma, a znali su zato što je Terry to objavio cijelom svijetu na društvenim mrežama, 'majstori' su si uzeli vremena i detaljno 'pročešljali' Johnovu kuću. Nakon što su upali u vilu naoružani sjekirama čak su 45 minuta pelješili po spavaćoj sobi. Istražitelji kažu da je dizajnerskih torbica, o kojima je Toni očito ovisna, bilo toliko da ih pljačkaši čak nisu mogli sve ni uzeti pa su birali samo one najskuplje.

Uhićenima prijeti godina dana u zatvoru, no na sudu se doznalo kako im Terryjevi nisu bili jedina žrtva. Na isti način provaljivali su i ostalim milijunašima u okolici i tako se obogatili za približno pet milijuna kuna.

- Znali su jako dobro što rade, planirali su to, a žrtve su tražili na društvenim mrežama te posebno ciljali na skupocjene domove milijunaša. Najbolji primjer je upravo kuća Johna Terryja. Gospodin Terry napravio je veliku pogrešku i na društvenim mrežama objavio da je na skijanju i tako praktički ispisao pozivnicu pljačkašima - rekao je tužitelj Rossano Scamardella.

Na nadzornim kamerama vidi se kako je banda na Terryjevo imanje stigla oko 22.30, u kući su proveli 45 minuta, a onda su se vratili oko 2 poslije ponoći i proveli gotovo sat vrenmena u Terryjevoj spavaćoj sobi u kojoj su pokušali provaliti u sef. No aktivirali su alarm i ubrzo je stigla policija koja je ostala zatečena štetom koju su provalnici napravili u Johnovoj vili. Uz ukradene stvari vrijedne oko 3 milijuna kuna, šteta u vili iznosila je oko 160 tisuća kuna.

Na suđenju su saslušani Darren Eastaugh (30), Joshua Sumer (27), Roy Head (28) i Oliver Hart (25), a svi su priznali krivicu za provale učinjene između 1. veljače i 27. ožujka ove godine. No, ono što najviše boli Terryjeve, ništa od ukradenog nije pronađeno. Svi provalnici uskoro će saznati presudu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • _l_ 28.07.2017.

    trebao je pričekati i slike sa zimovanja objaviti na ljeto

  • ivi123 28.07.2017.

    Ocemu mi pričamo on je na svojim navodnim skandalima zaradio 10 puta vise ....tako da mu je to onako ok ima i goreg ....nije da to zaradi u tj

  • smijeh 28.07.2017.

    primjer strasno inteligentnog nogometasa :)))) zaraduje miljune a nemoze se sjetit da unajmi zastitare da mu cuvaju dom tih par dana dokle ga nema....

Komentiraj...
Vidi sve komentare