To je to što me zanima!

Foxov gol za pamćenje: Ma trik je samo u suhoj palici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Hokejaš Medveščaka Aaron Fox zabio je protiv Albe iz Volana gol kakav nikad nije postignut ni među najboljima na svijetu, u moćnoj NHL ligi
Vidi originalni članak

Nekoliko sekundi čekao je Aaron Fox (33) iza gola Albe da mu priđe netko od suigrača kako bi Medveščak početkom treće trećine iskoristio igrača više. No dočekao je trenutak nepažnje Mađara i zabio jedan od najnevjerojatnijih golova u hokejaškoj povijesti. Branič Albe na sekundu se udaljio od vratnice gola, a Fox je majstorskim “lacrosse” potezom podigao pak na palicu i doslovce ga unio u mrežu Albe, iza golmanovih leđa. Mađari su u nevjerici gledali jedan drugoga. Ni njima, kao ni publici, nije bilo jasno što se dogodilo. No nakon što se na videozidu “odvrtila” usporena snimka Foxove majstorije, Ledena dvorana je “eruptirala”.
- Najbolje vrijeme za ovakav gol je početak trećine, kad palica još nije mokra, pa pak ne može skliznuti. Tada je led još svježe pripremljen, pak je vlažan i savršeno se 'zalijepi’ za palicu - otkrio je Fox svoj trik.
- Vidio sam prije desetak godina jednog igrača u AHL-u da je tako zabio gol, pa sam i ja odlučio pokušati. Nije to veliki problem, svatko od nas to može na treningu. No nisu svi dovoljno ludi to pokušati tijekom utakmice. Jer ako ti ne uspije, ispadneš totalna budala - rekao je Fox, koji je takav gol zabio i dok je igrao u Njemačkoj. Dakle, slučajnosti nema. Nažalost, nema ni pobjede Medveščaka u ogledu s Albom, 'medvjedi' su izgubili i unatoč fantastičnom golu Foxa.


KLJUČNO JE DA BEKA NEMA KRAJ STATIVE
Kod ovakvog gola važno je da je golman okrenut leđima, koncentriran na igrače ispred sebe i ne vidi da se Fox sprema podići pak na palicu. Velikom brzinom i centripetalnom silom Fox savladava gravitaciju i pak ne može skliznuti. Protivnički igrač odmaknuo se od stative, a golman ne vidi da mu Fox ubacuje pak u gol iznad ramena.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • AmStaffSb 15.10.2009.

    baš sam gledao tu utakmicu na tv i ništa mi nije bilo jasno što se dogodilo kao ni većini u dvorani....hehe.....golčina i po

  • zagi00 13.10.2009.

    Predobar gol!!!!

  • gmolak 13.10.2009.

    šta nebi bilo u redu da možemo taj gol vidjet s tekme uživo,a ne ovako u običnom inervijuu....

Komentiraj...
Vidi sve komentare