To je to što me zanima!

Francuzi oduševljeni: Rakitić daje ritam, on je pravi majstor

U samo dva mjeseca Ivan Rakitić je već ostavio velik trag na igri Barcelone, pišu francuski mediji. Na Ivanovu kvalitetu upozoravaju u francuskom izdanju Eurosporta
Vidi originalni članak

U današnjoj utakmici na Parku prinčeva između PSG-a i Barcelone (20.45) oči javnosti bit će uprte na najveće zvijezde. Očekivano, Messi, Neymar i Cavani su u prvom planu, no francusko izdanje Eurosporta jedan poduži tekst posvetio je samo - Ivanu Rakitiću

Vincent Bregevin u tekstu pod naslovom 'U samo dva mjeseca Rakitić je postao Barcelonin majstor' piše o Raketinom utjecaju na igru Barcelone.

'I sam Rakitić jednom je prilikom rekao da je velik izazov igrati u Barceloni. Za nove igrače doista je velik teret dolazak u Barcelonu. A u slučaju Hrvata sve ide na viši nivo jer su ga Katalonci odabrali za nasljednika Xavija, simbola tiki-take od 2008. do 2012. Rakitić je naslijedio Xavija u planovima Luis Enriquea i odmah pokazao klasu', piše Eurosport.

Francuzi su oduševljeni Ivanovom brzom prilagodbom, no dodaju kako njegove igre nisu iznenađenje s obzirom na fantastičnu sezonu u Sevilli.

'Rakitić je bio arhitekt Sevilline fantastične sezone, no Luis Enrique mu je predvidio drugačiju ulogu u veznom redu. Enrique u napadu može računati na Iniestu, Messija, Neymara i Luisa Suareza dok se priključi pa Raketa ima nešto defanzivnije zadatke. No on se nevjerojatno brzo prilagodio igri Barcelone i postao igrač koji daje ritam igri. U samo dva mjeseca Rakitić je već ostavio velik trag na igri Barcelone', piše Eurosport te zaključuje:

'Dokazao je da je pravi igrač, a Barcelona zadovoljno trlja ruke.'

Idi na 24sata

Komentari 73

  • enzo_78 02.10.2014.

    aham:)...i koza je majstor...ali,za brabonjke....

  • varešak 01.10.2014.

    To je njegov novi početak, on če se tek dokazati da ja sposaban za još više samo da ne bude imao pehova sa ozljedama.

  • veruda_1 01.10.2014.

    Samo naprijed Raketa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare