To je to što me zanima!

Galinović: Ovakav Dinamo sa Spartom nema šanse

Spartu iz Praga je u trećem pretkolu Lige prvaka izbacio Panathinaikos, na čijem golu stoji iskusni hrvatski reprezentativac Mario Galinović
Vidi originalni članak

Valencia, Club Brugge, Nancy, Sparta i Manchester City bili su Dinamovi potencijalni protivnici. Ždrijeb je donio Spartu.
- Teška, ali ne i nepremostiva prepreka. U svijetu se zna kvaliteta češkog nogometa. Moramo se dobro pripremiti za prvu utakmicu, "pokrpati" viđene rupe u našoj igri i samo ozbiljnom i kolektivnom igrom možemo uspjeti - prva je reakcija Dinamova trenera Branka Ivankovića.
Pražani su sedam puta igrali u Ligi prvaka, a u momčad su vratili "starce" Patrika Bergera i Tomaša Repku.
- Nije to više onaj stari Berger. Ipak su tu godine - kaže Galinović, čiji je Panathinaikos u dva susreta pobijedio Spartu (2-1, 1-0).
- Lijevi bočni im je "strašan", odličan igrač. Odmah do njega je napadač, koji je ušao u drugom poluvremenu (Doušek op.a.). Sreća da nije igrao od početka. Puno nam je problema napravio - kaže Galinović. U Pragu ih nije dočekao pun stadion.
- Ma jedva desetak tisuća ljudi. Mirna atmosfera. Malo sam gledao Dinamo i uz ovakvu igru nemaju šanse protiv Sparte. Promjene li nešto, bit će "borbe" - zaključio je Galinović, jedan od najboljih igrača Panathinaikosa. Da je Sparta jaka, vjeruje i kapetan Igor Bišćan.
- Znam češke igrače, koji igraju u mnogim velikim europskim klubovima, što samo potvrđuje da je Sparta jak suparnik. Naš stručni stožer sigruno će ih dobro snimiti - rekao je Igor Bišćan. Sličnog mišljenja je i sportski direktor Zoran Mamić.
- Naći će se pametnjakovića koji će reći da ovo nije atraktivan protivnik. Ako nije atraktivan, onda je izuzetno neugodan - zaključuju iz plavog tabora.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Svetac_1 30.08.2008.

    Dinamo je zadnji put bio pravi u Evropi kad je osvojio kup velesajamskih gradova, pa ako se to ponovi mogao bi barem popraviti Hrvatski rejting ali ne prolazi to je sigurno. Problem je što je protivnik uistinu neatraktivan, kao npr. Cibalia a ispada se 100%, pa je teže naći opravdanje, jer kad se ispadne protiv Citija onda je i vrapcima jasno da je to nemoguća misija, ali ovak jadni navijači već kupuju bengalke za ligu Uefe a igrači se masovno klade na Spartu.

  • k1994m 29.08.2008.

    Kad bi Dinamo bio onaj pravi ovo bi bio protivnik po mjeri...inace ovako....

Komentiraj...
Vidi sve komentare