To je to što me zanima!

Gazda Borussije D.: Man City bi trebao biti izbačen iz Europe

"Uefa mora pronaći tanku liniju između legalnog sponzorstva i sponzoriranja 'na crno'. Mora pokazati snagu i izbaciti takve momčadi iz europskih natjecanja..."
Vidi originalni članak

Predsjednik Borussije Dortmund, aktualnog prvaka prve njemačke nogometne lige, Hans-Joachim Watzke smatra da bi UEFA trebala izbaciti Manchester City iz europskih natjecanja zbog kršenja financijskog fair playa.

Watzke je u utorak izjavio da njegov klub nikada neće podlegnuti prekomorskim tajkunima, kao što je to učinio City, večerašnji (srijeda) protivnik Borussije u sklopu 2. kola Lige prvaka. Predsjednik prvaka Bundeslige smatra da je UEFA-in pravilnik o financijskom fair playu osuđen na propast ukoliko osobe zadužene za isti ne istraže na koji način klubovi dovode velika pojačanja, vrijedna i po nekoliko desetaka milijuna eura.

- Uefa mora pronaći tanku liniju između legalnog sponzorstva i sponzoriranja "na crno". Mora pokazati snagu i izbaciti takve momčadi iz europskih natjecanja – smatra Watzke.

- Nijedan tajkun ne bi smio upumpavati ogromne količine novca u klub kroz nekoliko kompanija koje sponzoriraju isti, a kojima je on sam vlasnik. Ako će se to dopuštati, financijski fair play doživjet će krah – rekao je Watzke, te se kratko osvrnuo na večerašnji okršaj u Manchesteru.

- Neće biti mnogo golova. Na europskim utakmica ne dobivate mnogo prilika za pogodak kao u domaćem prvenstvu – zaključio je predsjednik bundesligaškog kluba.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • MatkoZZ 04.10.2012.

    juve merda!

  • vlaka 03.10.2012.

    Dortmund je klub sa dusom.Imaju tradicije i navijace i odlicnu skolu nogometu za razliku od ovih placenika iz Manchestera.Da je bilo vise srece Dortmun bi dobija sa 2,3 razlike.Puno su se napromasivali.Al do ce oni u Dortmund pred 80.000 ljudi.Tamo su i najveci padali...BVB <3

  • sirovinakac 03.10.2012.

    onda bi bilo najbolje da uvedu da je maksimalni limit za potrosnju 50 mil.eura i to je to...

Komentiraj...
Vidi sve komentare