To je to što me zanima!

Gdje baš sad... Prva ozljeda u karijeri za Brekala baš na Euru

'Situacija s Josipom je još neizvjesna. Što se tiče Eura, ništa nije izgubljeno, treba podići glavu i pokazati koliko možemo u preostale dvije utakmice. Treba pokazati karakter', rekao je izbornik Nenad Gračan
Vidi originalni članak

Živio je za Euro, imao je velike ambicije, Hrvatsku je vidio jako daleko. I onda, već nakon desetak minuta snovi su se raspršili. Kontuzija ligamenta nije mu dala da nastavi. Pokazao je prema klupi da ne može i u suzama napustio travnjak u San Marinu.

Nikad u karijeri, još otkad je kao sedmogodišnji klinac prvi put zakoračio na terene u Maksimiru, Josip Brekalo (20) nije bio ozlijeđen. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Bio je na svakom okupljanju, igrao je svaku utakmicu, prošao sve selekcije, od Dinama, Hrvatske, Wolfsburga i Stuttgarta, a, da pokucamo u drvo, uvijek je bio spreman. No kako vrag nikad ne spava, prvi put ozlijedio se tamo gdje je izgarao od želje da odvede Hrvatsku na Olimpijske igre u Tokio.

Već u prvih osam minuta Josip je dobio četiri udarca, sudac niti jedan nije vidio kao prekršaj, a posljednji duel bio je fatalan. Magnetska rezonancija pokazala je kontuziju nagnječenje patelarne tetive i Josip gotovo sigurno neće igrati protiv Francuske.

Nasreću, ozljeda nije teža i Josip bi mogao zaigrati protiv Engleske u posljednjem kolu u ponedjeljak. Naravno, ako bi ta utakmica ovisila o prolasku skupine. U suprotnom zaista nema smisla da riskira težu ozljedu.

- Riječ je o nagnječenju patelarne tetive u području hvatišta za kost tibije, gdje je dobio udarac. Poduzimamo sve moguće mjere kako bi se što prije vratio na teren - rekao je liječnik mlade reprezentacije Boban Dangubić.

Sličan peh imali smo i na Euru 1996. kad se u prvoj utakmici ozlijedio Alen Bokšić, koji je bio, baš kao i Josip, jedan od ključnih igrača. Nakon Josipova izlaska Hrvatska je izgubila 4-1 od Rumunjske, pristup je bio katastrofalan.

- Situacija s Josipom je još neizvjesna. Što se tiče Eura, ništa nije izgubljeno, treba podići glavu i pokazati koliko možemo u preostale dvije utakmice. Treba pokazati karakter - rekao je izbornik Nenad Gračan, koji je također veliki krivac za anemičnu i blijedu igru Hrvatske i najteži poraz u povijesti naše mlade reprezentacije na Euru.

Sljedeći protivnik u petak je Francuska.

- Francuska je zaista odlična reprezentacija. I u prijateljskom ogledu s nama pokazali su moć i širinu. Čeka nas zahtjevna utakmica, u svakom smislu. Još je rano govoriti hoće li biti promjena u sastavu. Međutim, ne bude li povratne trke, tranzicije, ne budemo li dobro izgledali u prekidima i ponovimo li greške, neće biti ni rezultata - rekao je Gračan.

Za tu utakmicu ima i jedna dobra vijest. Ne možemo igrati lošije nego protiv Rumunjske. Bar se nadamo...

Idi na 24sata

Komentari 12

  • kylianmbappe 20.06.2019.

    Šteta veliki je on talent i odličan igrač,ja evo jutros kupio kicker koji stalno čitam i piše kako ga želi Benfica i direktor Wolfsburga je dao izjavu da je Josip odličan igrač i da nije imao sreće baš kod bivšeg trenera,da je nesretan zbog te situacije sto je bila i da ga žele pustiti za 15-20 milijuna.Zato je bitno da nije neka veća ozljeda jer da je vjerojatno ne bi mogao transfer napraviti.

  • DambaTheBlackMamba 20.06.2019.

    Svi koji su pratili utakmicu Francuske vs Engleske su vidjeli da su Englezi bili bolja ekipa i da su ih Francuzi sretno dobili. Možda su u našem dometu i bez Brekija ali samo onda ako svi odigraju upravo tu tekmu za njega,da igraju ponovo kao ona ekipa koju poznamo iz kvalifikacije. A ako se Breki oporavi do Engleza uz pozitivan rezultat protiv Francuza je možda još uvijek sve moguće .... znam da je nada ku...a ali ipak umire zadnja :P

  • DominikLivakovic1 20.06.2019.

    Rumunji su se cijelu utakmicu mlatili. Očigledno su znali gdje točno treba udarati najjače.

Komentiraj...
Vidi sve komentare