To je to što me zanima!

Gdje gledati Ligu prvaka: Hrvat debitira na klupi protiv Xavija, dvojac 'vatrenih' u Švicarskoj

Dvije odlične utakmice igraju se u 'skupini smrti', ali tamo nema hrvatskih reprezentativaca. Newcastle u Engleskoj dočekuje Borussiju Dortmund, a Milan ide kod PSG-a u Francuskoj
Vidi originalni članak

Od 18 sati i 45 minuta kreće i drugi dan trećeg kola grupne faze Lige prvaka, a tu su i sedmorica Hrvata u novim izazovima. Prvi će na teren tako Darijo Srna i Marino Pušić na klupi ukrajinskog Šahtara koje očekuje gostovanje kod Barcelone

DOMINIRAO ČIM JE DOBIO ŠANSU Marca: Modrić se može dokazati protiv klubova kao što je Braga

Srna je sa Šahtarom dvaput pobijedio Xavija kao igrač, u grupnoj fazi Lige prvaka 2004/05. (2-0 u Donecku) i 2008/09. (3-2 u Barceloni), a sreli su se i u Uefinu superkupu 2008. i četvrfinalu LP-a 2010/11. kad je slavila Barca. Također, bili su i na suprotnim stranama na Euru 2012. kad je Španjolska svladala Hrvatsku 1-0. Zanimljivo, svaki put kad bi Xavi pobijedio Srnu, njegova bi momčad u tom natjecanju osvojila trofej.

- Presretan sam zbog Marina, doveli smo odličnog trenera koji će ostvarivati sjajne rezultate u budućnosti. Već je odradio prvi trening, a dugo smo bil iu kontaktu. Bit će na klupi sa mnom i još jednim pomoćnikom. Ako pobijedimo, zasluge će pripasti svima nama, kao i ako izgubimo - kazao je Srna, kojega su u najavi utakmice pitali za ponudu Barcelone dok je bio igrač.

- Imao sam ponudu i razgovarao s tadašnjim trenerom Luisom Enriqueom, ali slušao sam što mi govori srce. Je li mi žao? Možda malo, ali ostao sam u najdražem klubu kad je bio u jako teškoj situaciji, kad je počeo rat 2014. i nisam mogao ostaviti klub, predsjednika i navijače. Naravno da vam ostaje u sjećanju da vas je htjela Barcelona. Bilo je lijepo, ali nisam otišao - rekao je bivši "vatreni".

Barcelona je na vrhu ljestvice skupine H sa šest bvodova, dok je Šahtar treći s tri boda. U istom terminu još igraju i Feyenoord protiv Lazija, a nadamo se kako bi za nizozemsku momčad mogao zaigrati i hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec protiv Tome Bašića koji već neko vrijeme nije zaigrao za talijansku momčad. U skupini E je 'gusto' jer Nizozemci imaju tri boda na trećem mjestu, a ispred njih su Lazio i Atletico Madrid s po četiri boda. 

Od 21 sat na teren još izlazi Atletico našeg Ive Grbića, a čeka ih gostovanje kod Celtica. U Belgiji igraju Antwerp i Porto.  U 'skupini smrti' Newcastle dočekuje Borussiju Dortmund, a Milan ide kod PSG-a. Engleska je momčad vodeća, dok su iza njih Francuzi, treći su Talijani, a posljednji Nijemci. No, bod je razlike između svakog od mjesta.

U skupini G Leipzig u Njemačkoj dočekuje Crvenu zvezdu, a Mateo Kovačić i Joško Gvardiol s Manchester Cityjem gostuju kod Young Boysa. 'Građani' imaju šest bodova na vrhu skupine, iza njih su Nijemci s tri boda, dok Švicarci i Srbi imaju po bod.

Gdje gledati Ligu prvaka?

Od 18.45

  • Barcelona - Šahtar, Arena Sport 7
  • Feyenoord - Lazio, Arena Sport 3

Od 21.00

  • Antwerp - Porto, Arena Sport 6
  • Celtic - Atletico, Arena Sport 5 
  • Newcastle - Borussia Dortmund, Arena Sport 1
  • PSG - Milan, HTV 2 i Arena Sport 7
  • RB Leipzig - Crvena Zvezda, Arena Sport 3
  • Young Boys - Manchester City, Arena Sport 9
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare