To je to što me zanima!

Geni: Opet imamo Kukoča, Petrovića, pa Arapovića...

Sinovi nekih bivših zvijezda uskoro će zajedničkim snagama spašavati posrnulu hrvatsku košarku. U budućnosti ćemo gledati Marina, Marka, Duju...
Vidi originalni članak

Čelnici HKS-a ozbiljno su zagrizli za organizaciju košarkaškog EP-a 2013. godine. Imamo dvorane, sagrađene su za SP u rukometu, tradicija je na našoj strani, jedino još treba posložiti dobru momčad pa da 25 godina nakon osvajanja zlata na EP-u 1987. godine domaći navijači opet uživo svjedoče uspjehu košarkaške reprezentacije.
Da to nije tako daleko od realnosti, pokazuju i posljednji rezultati naših mladića, koji su osvojili broncu na SP-u u Novom Zelandu. Upravo bi oni trebali činiti okosnicu buduće reprezentacije, no lako bi se moglo dogoditi da uz njih na parketima ponovno zaigra i nekoliko igrača dobro poznatih prezimena. U košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske ponovno bi mogli zaigrati Petrović, Arapović, Vranković, Rađa, Kukoč, Perasović, Cvjetičanin, Tabak, Alanović...
Naravno, nije riječ o nekadašnjim zvijezdama koje su proslavile hrvatsku košarku nego o njihovim sinovima, od kojih su neki već sada reprezentativci. Većina domaćih stručnjaka slaže se kako su klinci u pravilu gotovo jednako talentirani kao njihovi očevi, a neki bi mogli napraviti i zapaženije karijere. Tako je i s Marinom, sinom Tonija Kukoča.
- Kažu da je Marin napredan, već sada ima ponude za koledže koji imaju jake sportske programe - rekao je Toni Kukoč i dodao:
- Talentiran je sigurno, no ne znam ima li žara za treninzima i natjecanjima.
Nije lako nositi poznato prezime.
- Kad sam bio mlađi, uvijek su me provocirali, pitali gdje je tatica - rekao je Marin, kojemu prognoziraju zavidnu košarkašku karijeru.

KOŠARKA U HRVATSKOJ 'OBITELJSKI POSAO'
Očevi i sinovi u našoj košarci nisu novost, prisjetimo se samo Mirka Novosela te sinova Krešimira i Vladimira, Matana Rimca i njegovih Davora i Slavena te Čedomira, Ivana i Hrvoja Perinčića. Nastupili su Milan i Arijan Komazec, Petar i Marko Popović, Branko i Jere Macura, Goran i Josip Sobin, Stipe i Marino Šarlija, Đuro i Kruno Simon...

MARIN (TONIJEV) KUKOČ
Vrlo talentirani košarkaš je Marin (16), sin Tonija Kukoča, no on je uz košarkaški talent pokazao i iznimno znanje na testiranju za sveučilišta u SAD-u pa se za njega otimaju prestižna sveučilišta, a košarka je, barem za sada, u drugom planu. Tata ga ne želi forsirati.
MARKO (ACIN) PETROVIĆ
Sjajno se nosi s teretom poznatog oca Aleksandra i još poznatijeg strica Dražena na koga nalikuje. Marko (18) je standardan reprezentativac, priprema se za odlazak na američko sveučilište.
MARKO (FRANJIN) ARAPOVIĆ
Marku (13) liječnici su prognozirali kako će narasti više od 210 cm, no to ga ne sprečava da za kadetsku momčad Cibone igra na svim pozicijama. Očekuje se da će Marko nadmašiti oca Franju.
DARIO (PREDRAGOV) ŠARIĆ
Javnost je saznala za sina nekadašnjega košarkaša Šibenke Predraga i košarkašice Elemesa Veselinke Crvak tek kada se za njega zainteresirala Tau Ceramica. Na kraju je Dario (15) ipak potpisao za Zagreb.
DUJE (IVIČIN) DUKAN
O Dujinim (18) kvalitetama dovoljno pokazuje podatak kako je najbolji šuter u svojoj generaciji u SAD-u. Igra na krilnoj poziciji, no ima visinu i snagu za “četvorku”. Do sada nije nastupao za mlade reprezentacije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 1mate 28.11.2009.

    budu li dobri koliko i sinovi nogometasa ne pise nam se dobro

  • Bepo1606 28.11.2009.

    Znači ako ti stari nije bio njuška ništa od tebe.Drugi mogu odmah prestat igrat.Starci su im bili dobri jer su bili gladni a ovi nemaju motiva.

  • sovasoyva 28.11.2009.

    treba i savez imat sinove pa nam se možda ponovi Barcelona

Komentiraj...
Vidi sve komentare