To je to što me zanima!

Gian Piero Gasperini: U Interu su trebali više vjerovati u mene

Bivši trener Intera Gian Piero Gasperini, koji je na klupi na početku sezone trajao pet utakmica, smatra da je uprava kluba sa San Sira pogriješila kada ga je smijenila
Vidi originalni članak

Iako je Gasperinijev nasljednik Claudio Ranieri startao s dvije pobjede, uslijedila su dva vezana poraza pa su tako "nerazzurri" trenutno na nezavidnoj 17. poziciji na ljestvici talijanskog prvenstva, te su izgubili šest od devet službenih susreta u novoj sezoni.

- Trebali su vjerovati u mene, trebali su vjerovati i slijediti moj put. Od trenutka kada su me krenuli pozvati da dođem na Interovu klupu trebali su biti uvjereni u moje ideje i podupirati ih i braniti – rekao je Gasperini, bivši trener Genoe, za jednu talijansku televizijsku postaju.

Gasperini je poznat po svojoj formaciji 3-4-3 koju je njegovao i u Genoi, ali nakon slabog starta u sezonu predsjednik Intera Mssimo Moratti jasno mu je dao do znanja da favorizira povratak na konvencionalnu 4-4-2 formaciju.

- Osjećao sam da su moji i klupski nogometni koncepti vrlo udaljeni. Šteta, bio sam uvjeren da s ovom momčadi mogu učiniti nešto dobro. Također, nisam očekivao neke poteškoće poput odlaska Eto'a. Ali najozbiljnije od svega bilo je isticanje da je obrana s trojicom u liniji bila najveći problem i da će vraćanje u staru formaciju sve riješiti. To je bio nedostatak poštovanja prema meni.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • FC INTERNAZIONALE 4ever 18.10.2011.

    da,da..zbilja su pogriješili sto su te smijenili,nema šta! dok bi se momčad prilagodila njegovom sistemu igre u tom periodu bi več debelo bila član serie b.. :S

  • torca11 18.10.2011.

    navijač sam intera! al ovo je sramota! ispada da genoa ili neka catania bolja od milana i intera! kakve su ovo sad gluposti u italiji tj u euro ligi!? kad pogledaš svi stariji igrači odlaze u male klubove i postanu veliki klubovi s malim moćima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare