To je to što me zanima!

Gilles Simon svladao Čilića u četvrtfinalu Toronta

Marin Čilić nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira iz Masters serije u Torontu. Bolji od njega 3-6, 6-2, 6-3 bio je 22. igrač svijeta Gilles Simon
Vidi originalni članak

Kao na cijelom turniru Čilić je započeo vrlo sigurno i zrelo, a prvi set bio je iznimno uzbudljiv. Mladi Međugorac imao je pet "break" lopti, od kojih je iskoristio jednu, a njegov protivnik nije uspio kapitalizirati niti jednu od četiri "break" prilike. Naš je tenisač u tom dijelu igre vrlo dobro koristio svoj drugi servis, a za osvajanje seta bilo je bitno i kvalitetno "reterniranje" na Simonov servis.
No osvajač ovogodišnjeg Indianapolisa i pobjednk nad Federerom u Torontu u drugom je setu potvrdio svoju odličnu formu. Osvojio je prva tri gema, te je tu prednost iskoristio za poravnanje na 1-1 u setovima. Imao je Marin "break" priliku pri rezultatu 1-3,  no nakon nekoliko izmjena vodstva Simon je uspio sačuvati servis i povesti 4-1. Uskoro je napravio drugi "break" u setu i izborio odlučujućui treći set.
Ohrabreni Francuz u taj dio igre nije mogao krenuti bolje. Lakoćom je osvojio prvi gem, te u drugom na Čilićev servis imao 15/40. Naš se tenisač uspio vratiti na 40/40, no sljedeća osvojena dva poena donijela su Simonu važni "break". Protiv nadahnutog protivnika Čilić je imao problema i u šestom gemu, kada se vratio iz 0/30 i spasio njegovu "break"loptu za 5-1. No Simon je odlično servirao pri rezultatu 4-2, Čiliću je ponestalo snage za preokret, te je Simon bez većih problema sačuvao svoj servis do kraja i osigurao polufinale Toronta. Simonu je ovo treća pobjeda iz isto toliko susreta s Čilićem.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_20742 26.07.2008.

    a ja sam osvojio roland garros 1978. ;)

  • nogometas05 26.07.2008.

    Bjelovarac-nick je zezancija,ja sam bivsi tenisac sa 18 godina iskustva igranja na svim razinama tako da znam sta pricam..nije sramota ali kad ti se tako 2 puta otvori zdrijeb moras to uzeti inace napredka i potvrde talenta nema...

  • user_20742 26.07.2008.

    nogometas drz s ti nogometa...nije sramota izgubit od covjeka koji je 22. na listi i koji je kolo prije izbacio velikog federera! THINK!

Komentiraj...
Vidi sve komentare