To je to što me zanima!

Gimnastičarka T. Erceg danas osvaja medalje u dizanju utega

NOVA KARIJERA Tina Erceg (27) nastupila je na dvama Olimpijskim igrama u gimnastici, a sad ima zlato i dva srebra s Prvenstva Hrvatske u - dizanju utega
Vidi originalni članak

Tina Erceg (27), godinama simbol ženske gimnastike, promijenila je sport. Premda dizanje utega trenira tek nekoliko mjeseci, već osvaja medalje.

Na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji do 53 kilograma bila je zlatna u trzaju i srebrna u izbačaju. Uzela je srebro i u ekipnoj konkurenciji.

- Trenerica sam crossfita pa su me primijetili treneri dizanja utega i rekli mi da probam. U izbačaju dižem 75, a u trzaju 60 kg, što je jako dobro za moja 52 kg. Toliko dižu i teže cure pa sam zato i bila zanimljiva trenerima - rekla je Tina.

“Gimnastičku karijeru zaključila sam 2012. Školovanje i posao postali su mi prioritet” - Tina Erceg ipak je ostala u gimnastici kao trenerica

Toliko je dobra da je uvjeravaju kako mora nastupiti i na EP-u 2017. koje će biti u Splitu.

- Nije lako početi s nekim sportom s 27 godina. Daleko su moji rezultati od najboljih europskih i svjetskih dizačica u mojoj kategoriji, no tek sam počela. Kad popravim tehniku, za godinu dana ću dizati i po 10 kilograma više - kaže Tina.

Ako bude uporna i dobra, mogla bi postati prva hrvatska sportašica koja je na Olimpijskim igrama nastupila u dva sporta.

- Nisam sigurna koliko je to realno, jer bi to trebao biti veliki skok prema naprijed - rekla je Tina, koja je i dalje ostala u gimnastici, trenerica je u klubu Marjan.

Magistrirala je na Kineziološkom fakultetu te drži praktični dio gimnastike. Položila je sve ispite za doktorat, a uza sve to je i trenerica crossfita.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • felipe 06.11.2015.

    Super...zvat ću ju kad mi stignu drva da ih složi sama...šta je za nju pet metara drva...

  • Pero Konta 05.11.2015.

    bravo mačko.sad si još poželjnija.

  • arual 05.11.2015.

    bravo tina

Komentiraj...
Vidi sve komentare