To je to što me zanima!

Glasgow: Niko Kranjčar jedini zadivio na Hampdenu

Hrvatska je odigrala 1-1 na gostovanju u Škotskoj kod neugodnog domaćina. Poveli su "kockasti" golom Kranjčara u 10. min., a izjednačio je Miller (31.)
Vidi originalni članak

Niko Kranjčar u 10. minuti utakmice na Hampdenu podsjetio je na jednu divnu nogometnu večer na Wembleyu. Malo slijeva, sa 17-18 metara, 'potegnuo' je na gol Gordona. Lopta je putovala s čudnim efeom i prevarila škotskoga golmana. Bio je to prvi korak prema zaboravljanju ružne poljudske epizode, u kojoj je Nizozemska pošteno poljuljala samopouzdanje.
U otvaranju utakmice Hrvatska je 'sakrila' loptu Škotima, ali ubrzo su čvrsti domaćini vratili ravnotežu. Izrazitih šansi ni na jednoj strani nije bilo do 31. minute, a tada je kiksala hrvatska obrana. Pogriješio je Robert Kovač, a loptu uzeo vižljasti napadač Miller. Dobro je pucao, lopta se odbila od Šimunića i završila u mreži Stipe Pletikose.
Malo potom zaprijetio je Niko Kranjčar. Iz slične situacije kao kod gola pucao je po sredini, ravno u Gordona. Golmana domaćina pogodio je i Darijo Srna iz slobodnjaka u završnici prvoga dijela. Drugo poluvrijeme počelo je s po jednom šansom na obje strane, a nastavilo s prilikom za Huttona i Petrića. Nakon godinu i pol dana stanke za Hrvatsku je od 57. minute zaigrao Ivan Klasnić, a u istom je trenutku Olića zamijenio Igor Budan. Baš je visoki napadač Parme bio u najboljoj šansi drugog dijela. Iskoristio je pogrešku škotske obrane u 68. minuti, sjurio se u šesnaesterac s lijeve strane, ali Gordon je sjajno reagirao. U završnici su dvije šanse imali Škoti, no golova više nije bilo...

ŠKOTSKA - HRVATSKA 1-1 (1-1)
STRIJELCI: 0-1 Kranjčar (10), 1-1 Miller (31)
ŠKOTSKA: Gordon - Hutton, McManus, Caldwell (od 70. Anderson), Naysmith (od 62. McEvely) - Maloney (od 72. Boyd), D. Fletcher (od 90. Alexander), Brown (od 66. Teale), Hartley - Miller, S. Fletcher (od 66. Rae).
HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka (od 87. Šimić), R. Kovač (od 73. Knežević), Šimunić, Pranjić - Srna (od 62. Leko), N. Kovač (od 46. Vukojević), Modrić, Kranjčar - Olić (od 57. Klasnić), Petrić (od 57. Budan).

Idi na 24sata

Komentari 18

  • user_18412 27.03.2008.

    kad smo tukli engleze ja sam bio doma sa sestrom gledao utakmicu...

  • mistok 27.03.2008.

    Mogu oni protiv svakog igrat, ali pitanje je kvalitete igre. Ovo je bilo ispod prosijeka reprezentacija u top 10.

  • nije_vrijedno_spomena 27.03.2008.

    Ma dajte ljudi, zašto taj pesimizam?! U ovoj tekmi nismo pokazali ni 50 posto svojih mogućnosti. Pa usred sezone smo, zašto bi naši reprezentativci riskirali na ozljedama, pa da ih onda ne bude na Euru?! Dudu fali, to se vidi, ali treba imati i malo vjere u ostale igrače. Nismo baš ni mi tolko jadni! Gledajte, Austrijance, vodili 3-0 i još uspili izgubit. A Poljaci su doživjeli blamažu ko mi u Splitu. i za kraj jedno pitanje za sve koji pljuju po repki: Di ste bili kad smo 2 puta tukli engleze?

Komentiraj...
Vidi sve komentare