To je to što me zanima!

Glasnović dobila dopuštenje i smije nastupati za nas u Tokiju

Sukladno odrednicama Olimpijske povelje, najviše kolektivno tijelo međunarodnog olimpizma pozitivno je riješilo hrvatski zahtjev, izuzevši Nikitu Glasnović od pravila trogodišnje apstinencije
Vidi originalni članak

Iz sjedišta Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) u Lausannei u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigla je obavijest kako je taekwondoašica Nikita Glasnović, koja je prošle godine odlučila promijeniti sportsko državljanstvo te nakon rodne Švedske nastupati za Hrvatsku, i službeno stekla pravo nastupa za Hrvatsku na ljetnim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

U pismu između ostalog stoji kako je dopis HOO-a od 3. svibnja 2018. o ispunjavanju uvjeta 23-godišnje taekwondoašice Nikite Glasnović sa zahtjevom za nastup za Hrvatsku na OI u Tokiju 2020., razmotren i proslijeđen na odlučivanje Izvršnom odboru MOO-a.

Sukladno odrednicama Olimpijske povelje, najviše kolektivno tijelo međunarodnog olimpizma pozitivno je riješilo hrvatski zahtjev, izuzevši Nikitu Glasnović od pravila trogodišnje apstinencije od reprezentativnih nastupa u slučajevima promjene sportskog državljanstva.

Bivšoj švedskoj reprezentativki, koja je potkraj prošlog mjeseca izborila broncu za Hrvatsku na MI u Tarragoni, preostaje još samo izboriti olimpijsku normu za Tokio.

VIDI OVO: 10 fora stvari o Vrsaljku koje moraš znati!

Idi na 24sata

Komentari 3

  • cinquina 21.07.2018.

    Lijepo

  • Tos 20.07.2018.

    E to je Integracija na Hrvatski; tudje volim svoje nedam.Bravo Family Glasnović super i želim Vam sve najbolje za Našu lijepu Domovinu se natjecati...Ja se nadam ako moja Kćerka dodje u mogučnost dobiti Konja za dresurnom jahanje če isto tako napraviti jer i ona je vani rodjena !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare