To je to što me zanima!

Goluža uzeo prvu medalju kao izbornik: Ja sam živio za zlato

Hrvatski izbornik osvojio je svoju prvu izborničku medalju. Osvajao je Slavko medalje kao igrač, ali i kao pomoćnik Line Červara, no ova ima posebnu težinu u karijeri
Vidi originalni članak

Osvajao je Slavko Goluža olimpijska i svjetska zlata, europsko srebro i jako dobro zna kako je to vratiti se kući s velikom medaljom oko vrata. No ovo je prvi put da je Goluža osovjio medalju s jednog velikog natjecanja kao izbornik. U Hrvatsku se vraća sa slatkom broncom iz Srbije i upravo zato njegove su suze radosnice itekako razumljive.

- Ma dobro.... Ah, što da kažem. Ja sam živio za zlatnu medalju, živio sam za prvo mjesto i hrvatsku himnu. To bi bila prava nagrada za sve naše ljude koji su nastradali u ratu. Bit će medalja još, ali ovo bi bilo posebno - emotivno je ispričao Goluža sa suzama u očima.

Nije zlato, ali ovo je velika pobjeda i velika medalja. Kao što je rekao i iskusni Iker Romero, ovo je bila utakmica vrijedna finala.

- A što reći nakon ove pobjede, svim mojim dečkima čista desetka za trud i igru. Pokazali su karakter, vratili su se nakon teškog poraza u polufinalu i zato su oni najbolji - rekao je Slavko Goluža odmah nakon pobjede, velike pobjede nad Španjolskom.

Nakon izgubljenog polufinala od Srbije Zlatko Saračević rekao je:

- Ja imam jednu medalju s Europskog prvenstva, brončanu. I to mi je jedna od najdražih medalja, svako malo se sjetim te pobjede za treće mjesto.

Iako se sada čini da su s ovom reprezentacijom morali otići do kraja i uzeti zlato usred Beograda, kako će dani, mjeseci i godine odmicati postat će nam svima sve jasnije koliko je ovo velik uspjeh.

- Najveća je motivacija u današnjoj utakmica su bili svi ti ljudi koji su vjerovali u nas - dodao je izbornik.

Ne samo da je Hrvatska osvojila broncu, nego je to 10. medalja rukometne tvornice plemenitih kovina od '91. godine. Na EP-u smo osigurali kvalifikacije za OI, ali i direktno se plasirali na SP sljedeće godine u Španjolskoj.

- Osigurali smo plasman na SP, a imamo još kvalifikacije za OI. To je i bio glavni cilj. Nadam se da smo puno naučili na ovom EP-u i da ćemo to znati iskoristiti na Olimpijskim igrama - zaključio je najbolji naš igrač protiv Španjolske, Blaženko Lacković.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • marban 31.01.2012.

    ...koliko talenta imaju naši igrači na svim pozicijama se neda izmiriti, trener je pravi kada izvuče maximum iz svakog igrača u funkciji ekipe, a on to nije uspija, največi dobitak je Marko Kopljar koji me je oduševija i svaka mu čast jer do ovog EP nije baš igra dobro u napadu

  • Fenix 30.01.2012.

    Sram te bili Goluza !! Gledao sam dnevnik i slusao tvokje jadne kritike prema Srbiji ! Ma sto se je to vama "herojima " desavalo tamo. Pa zar ste mislili da ce Srbi navijati za Hrvatsku. Pa zar ne znas da presjednik Zadra nije zelio da srbska zastava visi na zadarskom trgu. Pa zar ne znas da Srbi nisu smijeli doci u Zadar a kamoli pjevati : U boj za narod svoj. Sram te bilo jadnice jadni. Ti nisi sportas nego bijeda !! Bojis se da cete smijeniti pa se izlacis na srbsko nemoralno navijanje. Da li znas da u Vrscu ima oko 5000 izbjeglica iz okoline Zadra kojima je dan danas sve spaljeno. I sto se desilo. ??? Nitko vam nije ni ruzne rijeci rekao . A i zasto bih ?? Sto su sportasi krivi zbog mrznje huligana , rasista i nacista . Volio sam te kao sportasa i strucnjaka a sad te ne mogu smisliti jer si postao politicar !!

  • dadors1985 30.01.2012.

    Kako je vas lako kupiti...jednom recenicom o ''domovinskom ratu'' i vi ga odmah dizete u nebesa...pa samo pogledajte clanak od prekjuce i videcete sta se pisali o njemu. zar nemozete svatiti da on ovakvim izjavama dize sebi cijenu. iskreno mislim da je lino bolji trener od njega....goluza na time out-u samo govori bilo s kim da igrate:'' ...ma ne mogu nam nista'',tako svako moze biti trener.

Komentiraj...
Vidi sve komentare