To je to što me zanima!

Goran Vlaović: Mi moramo igrati jednako kao do sada

Umirovljeni nogometaš zabio je drugi gol u čuvenoj pobjedi nad Njemačkom na SP-u 1998., a ovog puta žestoko će navijati za Hrvatsku
Vidi originalni članak

Sjećam se da je atmosfera bila užarena, posebno u svlačionici. Ulog je bio golem, polufinale Svjetskog prvenstva, prisjeća se Goran Vlaović utakmice proiv Njemačke 1998. godine.
Tada je Hrvatska u četvrtfinalu SP-a pobijedila Njemačku 3-0, a Vlaović je zabio drugi gol.
- U početku smo bili malo suspregnuti, pritisak je stvarno bio strašan. Nijemci su nas stisnuli, ali onda si otvorili. Pa smo im zabili tri gola.
Vlaović ne preporučuje prevelike promjene u momčadi u odnosu na sastav koji je počeo utakmicu protiv Austrije.
- Ne treba puno filozofirati. Ne vjerujem da će Slaven puno mijenjati, trebamo igrati kao i dosad. Promjene bi mogle unijeti nestabilnost u momčad. No ne smijemo igrati kao protiv Austrije, bez kontrole igre.
Posjed lopte bit će presudan, smatra Vlaović.
- Nijemci će napadati sa svih strana, pa će i za naše igrače biti više prostora. Ali važno je da im oduzmemo što više loptu i da bude u našim nogama. Moramo se paziti njihovih brzih proboja s boka, dobro se ubacuju u prostor između obrane i golmana.
Najslabiji dio njemačke momčadi je obrana.
- To se govorilo i za našu, pa je protiv Austrije bila najbolji dio momčadi. No stoji da su im srednji braniči malo sporiji. To je šansa za Olića, samo treba dobiti dobru dubinsku loptu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Matija-1991 11.06.2008.

    ako budemo igrali kao dosad ruku na srce švabe će nas zgazit. moramo igrat pono bolje al ja vjerujem da ćemo pobjedit njemačku barem dva gola razlike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare