To je to što me zanima!

Goran Vučević na odmoru je u kući bez struje i vode

Novi trener Hajduka Goran Vučević otkriva manje poznate detalje iz svoga života - kako je s dresa skidao petokraku s dresa, tiskao strip "Nipper"...
Vidi originalni članak

Goran Vučević puni baterije za novu sezonu u rodnome mjestu svoje majke, Postirama na otoku Braču. U uvali Lovrećina izgradio je kućicu u masliniku, u kojoj nema struje ni vode.
- Ovo je moj raj, tu se najbolje osjećam - rekao nam je Vučević, no vremena za odmor imat će sve manje.
- Prije tri godine kupio sam brod 'Nelago’, nazvao ga po imenima članova obitelji (NEvena, LAvia, GOran), no moram ga prodati zbog obaveza u Hajduku, a uskoro očekujemo i prinovu u obitelji (kćer).
U Postirama je Goran napravio i prve nogometne korake te odigrao “derbije” protiv klinaca iz Beograda.
- Bilo je tu i igrača Zvezde i Partizana, no redovito smo ih pobjeđivali - prisjeća se Vučević, koji je bio sudionikom i skidanja petokrake s dresa...
- Mnogi sebi pripisuju zasluge, no ja sam svjedok da je to bilo spontano, na jen-dva-tri svi smo skinuli petokraku. Sjećam se da mi je majka telefonom rekla: 'Sinko, sve je to dobro, ali bolje ti je da se ne vraćaš doma’.
Najdraža uspomena iz djetinjstva mu je poznati karikaturist Kerum, kojem je pomagao tiskati i prodavati popularni strip Nipper o malom nogometašu iz engleske provincije.
- Bio sam glavni u društvu jer sam prije od ostalih znao sve o Nipperu...

'OSTVARIO SAM SVOJ DJEČAČKI SAN'
Mada mnogi misle da ja u Barceloni nisam mnogo igrao, skupio sam dosta nastupa u kupovima i prijateljskim susretima. Za razliku od mnogih, ja sam ipak ostvario svoj dječački san, rekao je Vučević o svom višegodišnjem boravku u Barceloni.


S 'BILIMA' U MINUSU - U Hajduku sam igrao za “minimalac”, a kasnije da bih se vratio morao sam se odreći velikog dijela ugovora. S Hajdukom sam u minusu.

RAZGLEDNICA - Iznenadio sam se kad mi je kći Lavia donijela razglednicu Postira i rekla: 'Tata, ovo si ti’. Na razglednici u prvom planu naš brod i ja plivam u moru.

BRAD PITT I JA - Početkom 90-ih proveo sam s kumom Cuzzijem 15 dana u Las Vegasu i Los Angelesu, gdje sam upoznao i mladoga Brada Pitta.

BROJNI NADIMCI - Bilo ih je mali milijun, Gogi je prvi i posljednji, a zvali su me i Patak jer sam bio najmanji rastom u Hajduku, a još i Vučko, Žoga, Puntos...

RESTORAN STELLON - Novac zarađen igranjem u inozemstvu Goran je prije devet godina uložio u popularni restoran Stellon na splitskim Bačvicama.

STRUČNI STOŽER - Za pomoćnike sam izabrao Ante Mišu, Dejana Računicu i Zlatka Vujovića. Dogovorili smo da svi zajedno odemo ako bilo tko dobije otkaz.

NAJBOLJI S HRISTOM - Za vrijeme mojih igračkih dana u Barceloni u lijepoj uspomeni su mi ostali suigrači Stoičkov i Guardiola, s kojima sam se najviše družio.

PRIJATELJ BILIĆ - Slaven je moj veliki prijatelj. Imao je par “stravičnih” ponuda, ja sam trebao ići kao pomoćnik, no sve je odbio zbog Hrvatske.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare