To je to što me zanima!

Gorica najveći gubitnik HNL-a: 35 kola imala Europu, a zadnje i nabitnije ne! Oreščanin odlazi

'Jedan od najtužnijih grafova HNL sezone 2020/21'. Gorica je imala i dvoznamenkasti broj bodova prednosti ispred Rijeke i Hajduka, ali uspjela je prokockati baš sve. Pa će Siniša Oreščanin napustiti klupu
Vidi originalni članak

Subotnjim porazom od Rijeke (2-1), Gorica je iza sebe ostavila jednu od nevjerojatnijih sezona u novijoj HNL povijesti. Sjajno se držala u prvenstvu većinu vremena, vrlo rano počela kotirati za istaknutijeg kandidata za Konferencijsku ligu iduće sezone, no na Rujevici je ostala bez svega.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo slavi naslov

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve je išlo prema planu. Goričani su pod vodstvom trenera Valdasa Dambrauskasa izgledali prilično dobro i kompaktno, a takvi su bili i rezultati. A kada je otišao zajedno sa suradnikom, sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom, počeo je početak kraja. Što najbolje opisuje ovaj graf.

- Jedan od najtužnijih grafova HNL sezone 2020/21 - napisao je Tomislav Globan, profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koji drži kolegij 'Ekonomika sporta'.

Graf pokazuje da je Gorica 35 kola držala mjesto koje vodi u Europu, a samo jedno koje ne vodi. I to je bilo ono posljednje i - najvažnije.

U jednom trenutku imala je i dvoznamenkasti broj bodova prednosti ispred Rijeke i Hajduka. U 25. kolu držala je +12 pred Rijekom i +13 pred Hajdukom. A tri kola prije kraja +7 pred Rijekom te +8 pred Hajdukom.

Okovan ozljedama igrača, trener Siniša Oreščanin nije uspio izboriti europsko mjesto i u posljednjih 13 utakmica ostvario je tek tri pobjede, četiri remija i šest poraza. Posljednji je ujedno bio i najbolniji pa će Gorica europske izazove tražiti tek za sezonu 22/23.

Ali bez Oreščanina na klupi. Jer bivši trener Hajduka je pred otkazom u Gorici, pišu SN. Na njegovo mjesto trebao bi doći bivši trener Šibenika Krunoslav Rendulić.

U Oreščaninovu ugovoru je stajala klauzula da se ugovor može raskinuti ako se ne izbori europski nastup pa se očekuje da će predsjednik Gorice Nenad Črnko tu klauzulu danas i aktivirati. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • MatijaKezele 23.05.2021.

    Da je ostao Dambrauskas, vjerujem da bi se tukli s Dinamom. Ovo što Oreščanin traži u Gorici je neizvedivo

  • Valentina Martinović 23.05.2021.

    Drago mi je da Rijeka i Hajduk idu u Europu.

  • Lakatinoc😆 23.05.2021.

    Najveci gubitnik nije Gorica vec svi ostali klubovi, pošto je Lokomotiva ostala,a to znaci da dinamo opet krece u novo prvenstvo s 12 bodova prednosti ispred svih,pa ih ti hvataj🧐

Komentiraj...
Vidi sve komentare