To je to što me zanima!

Grci stavili Hrvate u jako tešku situaciju: Moramo po pobjedu?!

NOVE KALKULACIJE Lako je moguće da će nam u Ukrajini igrati samo pobjeda želimo li u dodatne kvalifikacije. Još je nekoliko kombinacija u igri, no sve su jako, jako malo izvjesne...
Vidi originalni članak

Grčka nogometna reprezentacija slavila je u susjedskom derbiju na Cipru 2-1 i tako, porazom Bosne i Hercegovine od Belgije, izbila na drugo mjesto skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Time je zapravo dosta suzila mogućnosti Hrvatskoj da remijem u Ukrajini izbori razigravanje za odlazak na Mundijal.

Na ljestvici drugoplasiranih sastava, od kojih posljednji neće ići u play-off, Hrvatska je sada prva iznad crte s 11 bodova i gol-razlikom +2. Posljednja je tu Škotska, koja ima isti broj bodova, ali negativnu gol-razliku -1. Što to u praksi znači?

U posljednjem kolu skupine I u nedjelju od 18 sati Škotska (17 bodova) gostuje u Ljubljani kod Slovenije (14) i ne smije pobijediti kako bi Hrvatskoj omogućila da remijem bude među osam momčadi koje će se u studenom boriti za preostala četiri mjesta koje vode u Rusiju.

No nije to jedina briga, remijem ili pobjedom Slovenije otvara se šansa Slovačkoj (15 bodova) da pobjedom kod kuće protiv Malte, što je sasvim izvjesno, zasjedne na drugo mjesto. Slovaci bi tu bili onda ispred nas po gol-razlici (+5), stoga bi i oni morali posrnuti...

Druga, nešto realnija opcija, je da Wales, koji također ima 11 bodova kao i mi i gol-razliku +2, ali s jednim postignutim golom više, također odigra remi kod kuće protiv Irske (ponedjeljak, 20:45), ali s manje postignutih golova nego u Kijevu. Bude li u Cardiffu remi s jednim postignutim golom manje nego u Ukrajini, onda ćemo mi i Velšani biti potpuno poravnati i odlučivat će - fair play.

U krajnje nerealnom scenariju, kojeg ćemo navesti samo kao teoretsku mogućnost, Hrvatskoj bi odgovaralo i da Gibraltar uspije izaći neporažen iz ogleda kod Grčke, a Bosna i Hercegovina slavi kod Estonije.

Valja podsjetiti kako će Hrvatska pobjedom sigurno izbjeći posljednje mjesto na ljestvici drugoplasiranih i vrlo vjerojatno kao nositelj čekati ždrijeb 17. listopada u Zürichu. Pobjedom si isto tako otvaramo mogućnost da izravno odemo na SP ako u isto vrijeme Island kod kuće ne pobijedi Kosovo.

 
Idi na 24sata

Komentari 142

  • Firefox_1 08.10.2017.

    Veličamo i dižemo u nebesa naše Vatrene od prvog dana, kao najbolji smo i možemo sa pola snage na SP. E pa dragi moji, Hrvatska ima puno vrhunskih igrača, ali su oni uglavnom vezni igrači, jedino na tim pozicijama imamo top igrače. Nemamo lij. beka već godinama, ono najbolje što imamo niti ne zovemo na najbitniju utakmicu sezone, ( Strinić ). Nemamo pravog zadnjeg veznog od kada je " vizionar " Kovač otjerao Ademija, nemamo pravo desno krilo. Kada uz sve to dodate organizacijsku strukturu i sposobnost HNS te stručnjaka na klupi kao što je gosp. Čačić, od kuda nam pravo ovakve rezultate nazivati neuspijehom?

  • 08.10.2017.

    Sad bi naše greške i nemoći trebale ispravljat neke druge reprezentacije

  • __Mr__White__ 08.10.2017.

    Mi smo sami sebi stavili,imamo ekipu za velike stvari a spali smo na to da gubimo od hokejasa i gledamo druge kako igraju pa daj Boze da prodjemo...mamiceva prcija....

Komentiraj...
Vidi sve komentare