To je to što me zanima!

Grčka ukida navijačke grupe! 'Huliganizam truje društvo, a vidjeli smo, i odnose država'

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin sudjelovao je na sastanku grčke vlade i najviših dužnosnika "velike četvorke" grčkog nogometa. Glavna tema bila je prevencija huliganizma
Vidi originalni članak

Smrtni slučaj Michalisa Katsourisa, koji je preminuo u neredima u kojima su sudjelovali hrvatski državljani, podigao je Grčku na noge. Tamošnji žitelji obrušili su se na državu, nesposobnu policiju i navijače Dinama. Netko mora platiti! A to će, izvjesno je, biti Hrvati. Svih 105 uhićenih nakon nereda završili su u zatvorima diljem Grčke, a njihova je sudbina zasad nepoznata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U sjeni smrti navijača, večeras se na Georgios Karaiskakis stadionu u Pireju igra Uefin superkup (Manchester City - Sevilla), a tim je povodom u Grčku stigao i predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin koji je sudjelovao na sastanku grčke vlade i najviših dužnosnika AEK-a, PAOK-a, Panathinaikosa i Olympiakosa. Glavna tema, naravno, bila je smrt Michalisa Katsourisa i prevencija događaja s takvim ishodima. 

Na sastanku su donijete četiri mjere koje stupaju odmah na snagu - ukidanje navijačkih grupa, potpuna pokrivenost stadiona video-nadzorom, postrožena kontrola na dijelu tribina na kojima su smješteni najžešći navijači, dok se četvrto tiče stvaranje opservatorija za nasilje uz sudjelovanje drugih zemalja kako bi Uefa mogla na vrijeme upozoriti na visokorizične događaje.

SLUČAJ UHIĆENIH BOYSA Malenica: Grci su premjestili one Hrvate kojima su prijetili. Sve su rasporedili u 21 zatvor PROBLEMI ZA POLICIJU VIDEO Objavljena nova snimka nereda: Trenutak uboda nožem vjerojatno je u 'mrtvom kutu'

- Huliganizam je pošast koja truje društva, a vidjeli smo i odnose država. Govorimo o kriminalnim skupinama koje pod izlikom nogometa dogovaraju smrtne sastanke - kaže grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

- Klubovi navijača se zatvaraju. Svaki klub će imati samo jedan klub navijača, koji će biti u sjedištu sportskog kluba.

Ne staje samo na tome, upozorava na igranje pred praznim tribinama, kao i izbacivanje klubova iz europskih natjecanja, iako ističe da je to zadnja mjera za koju se nada da neće nikada nastupiti na snagu.

POGLEDAJTE VIDEO: PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU I UHIĆENIMA

Idi na 24sata

Komentari 22

  • etoga 17.08.2023.

    Meni se cini da oni znaju da ga je ubio grk pa sad zato poduzimaju nesto

  • brabo 16.08.2023.

    Bravo! Ovako treba i Hrvatska.

  • sircus 16.08.2023.

    bravo za grke...i kod nas je trebalo vec odavno

Komentiraj...
Vidi sve komentare