To je to što me zanima!

Gubili na poluvremenu: Triple-double Šarića za slavlje Hrvata

Na poluvremenu je Hrvatska U19 gubila s 'pola' koša od Južne Korje, ali kao da se na parket nakon odmora vratila druga momčad. Pobijedili su s uvjerljivih 106-89
Vidi originalni članak

Hrvatska U19 košarkaška reprezentacija Svjetsko prvenstvo u Pragu otvorila je uvjerljivom pobjedom protiv Južne Koreje, bilo je 106-89. 

Na poluvremenu su naši gubili s 'pola' koša, ali kao da se na parket nakon odmora vratila druga momčad. Dobili su 3. četvrtinu 33-18 i održali prednost do kraja.

Kako nas je naviknuo svih ovih godina dominirajući u konkurenciji vršnjaka, briljirao je Dario Šarić, koji je ostvario triple-double. Zabio je 32 koša uz 12 skokova i isto toliko asistencija.

Odličnu partiju pružio je i Mislav Brzoja koji igra na američkom sveučilištu Villanova, postigavši 21 koš uz 10 skokova. Ivan Bender, stariji od dvojice braće iz KK Splita, također je zabio 21 koš, a Antun Hrkač iz Darde ubacio je 13. 

Našoj je obrani dosta problema radio Sangjae Kang koji je zabio 35 koševa, no ostatak korejske momčadi izabranici Dražena Brajkovića lako su ukrotili.

Našoj reprezentaciji ova bi pobjeda trebala biti sasvim dovoljna za plasman u idući krug, u koji prolaze tri od četiri momčadi iz svake skupine, no to je samo prvi korak budući da se od nje očekuje borba za medalje. 

U petak Hrvatska igra protiv Španjolske, a u subotu protiv Kanade. U dvoboju tih dviju momčadi Španjolci su danas slavili 81-70 protiv Kanađana, za koje ne igra supertalentirani Andrew Wiggins, izvjesni 1. izbor NBA drafta iduće godine.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • LebronPetrovic 27.06.2013.

    Kakve Cibone i Cedevite i Evrope ! Odmah u NBA ! Prve dvije sezone bude imao skromne brojke,a onda će eksplodirat u velikog igrača !

  • 11 BILI 27.06.2013.

    Bravo Saricu na Tebe je ponosan tvoj rodni Sibenik. svaka cast tvome caci sto te tako odgojija i reka ti da je Hrvatska tvoja domovina. svi oni koji su rodjeni ili su porijeklom iz mista Djevrske se mogu posramiti prid tvojim cacom. dok su oni sanjali veliku srbiju on je sa ponosom reka da je Hrvatska njegova domovina.

  • joso44 27.06.2013.

    saric im sara trojke

Komentiraj...
Vidi sve komentare