To je to što me zanima!

Guus Hiddink: Neka bude 0-0 pa ćemo pucati penale

Napravit ćemo im isto što smo i Real Madridu, u najavi uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka rekao je ponajbolji igrač svijeta Lionel Messi
Vidi originalni članak

Napad, napad i samo napad. Ne, ne postoji momčad na svijetu protiv koje ćemo se braniti, pa tako ni protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu, odgovorio  je Barcin veznjak Iniesta na pitanje kako preko Londona stići do Rima. Vjerojatno ta moćna Barcelona nikad nije imala više samopuzdanja nego što će ga imati večeras. Iako je dobivala sve redom, trijumf na Bernabeu donio joj je nešto što nije ni jedna pobjeda dosad. Koliko je zaista to samopouzdanje najbolje govori to da je i Lionel Messi, dečko koji je oduvijek bio čvrsto na zemlji, ovaj put "poletio".
- Hoće li nas Chelsea napasti? Ma, nema šanse. Uvjeren sam da se boje napasti nas, previše nas respektiraju. A budemo li igrali kao protiv Reala, i Chelsea će slično proći.
S Messijevim riječima manje-više slažu se svi Barcelonini igrači, a osim golema samopuzdanja, u ovim riječima vjerojatno ima i nešto više. Svjesni brzine Henryja i Eto’oa, napadački Chelsea bio bi idealna prilika. U toj igri iluzorno bi bilo očekivati da će Čechova mreža 90 minuta ostati netaknuta, a sa samo jednim golom Barcine šanse drastično rastu.
No teško da će im ova "pila naopako" proći kod Guusa Hiddinka. Točnije, na takvo što slobodno mogu zaboraviti.
- Da znam da će nam formacija 10-0-0 donijeti prolazak, bez problema bih u njoj istrčao. Napad, pogotovo ovaj kakav ima Barcelona, prodaje karte, ali obrana donosi naslove - rekao je trener Chelseaja, a nakon što su ga pitali za prognoze, pomalo je neočekivano odgovorio:
- Odmah bih potpisao da završi 0-0. Nakon 90 i nakon 120 minuta!
Koliko god penali stresni bili, Nizozemac baš njih priželjkuje. Zadnji put kad ih je Chelsea pucao, ostao je bez naslova pobjednika Lige prvaka, ali niti je tad on bio na klupi londonskoga kluba niti je na golu Barcelone njegov sunarodnjak Van der Sar.

MESSI: INIESTA JE POPUT ZIDANEA
Kandidata za čovjeka odluke je dovoljno, mnogi prstom upiru na Lionela Messija. Ali ne i on sam.
- Iniesta bi mogao presuditi. Vjerujte, on nije ništa lošiji igrač od zidanea - kaže Messi, jedan od trojice napadača u Barcinih prvih 11. Trojicu naprijed ima i Chelsea, sasvim dovoljna konkurencija za igrača odluke. A tu su i Xavi, Lampard, Ballack...

MOURINHO TVRDI - BARCA, FERGUSON - CHELSEA
Jedan od najkarizmatičnijih trenera svijeta, Jose Mourinho, tvrdi da je nemoguće dvaput se obraniti od Barcelone i kako će iz Londona put Rima - Barca. No Alex Ferguson smatra da je Barcelona na Nou Campu propustila veliku šansu i da to u Londonu neće uspjeti nadoknaditi. Ferguson je uvjeren u pobjedu i prolazak Chelseaja.

CHELSEA: Čech - Bosingwa, Terry, Alex, A. Cole - Lampard, Essien, Ballack - Kalou, Drogba, Malouda.
BARCELONA: Valdes - Alves, Pique, Caceres, Abidal - Xavi, Toure, Iniesta - Messi, Eto'o, Henry.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • crveno_crni 06.05.2009.

    Iniesta bi mogao presuditi. Vjerujte, on nije ništa lošiji igrač od zidanea - kaže Messi, -koja točna prognoza.

  • nogometas05 06.05.2009.

    Odlucit ce Didier Drogbaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

  • chevaper 06.05.2009.

    nema barca sanse jeste ludi ubit ce ih na camp nou nadam se da ce bit ko utakmica s liverpoolom sa masu golova a sto se ovo utakmice tice mislim da ce bit repriza prosle ili pretprosle godine prva izjednaceno druga 4-2 za chelsea

Komentiraj...
Vidi sve komentare