To je to što me zanima!

Gvardiol i Leipzig osigurali LP, Sosin Stuttgart izborio ostanak!

Činilo se da će Stuttgart ispasti, no u 92. minuti stigao je spasonosni pogodak kojim je osigurao prvoligaški nogomet i iduće sezone! Na ruku mu je otišao i rezultat Borussije Dortmund protiv Herthe (2-1)
Vidi originalni članak

Ludu završnicu utakmice protiv Kolna odigrali su nogometaši Stuttgarta, kluba hrvatskog reprezentativca Borne Sose, u 92. minuti postigli pobjednički gol za 2-1 pa se u posljednjem kolu Bundeslige spasili i osigurali ostanak u elitnom društvu zbog bolje gol razlike!

POGLEDAJTE VIDEO: Sosa vodi navijanje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve do druge minute sučevog dodatka utakmice na Mercedes-Benz Areni u Stuttgartu domaća momčad nije imala rezultat koji joj je donosio pomak na spasonosno 15. mjesto.

Stutgart je poveo pogotkom Kalajdžića u 12. minuti, u istoj minuti u kojoj mu je gostujući vratar Schwabe obranio kazneni udarac. Nakon udarca iz kuta Kalajdžić je bio najviši u skoku i glavom poslao loptu u mrežu. Koeln je izjednačio u 60. minuti, a strijelac je bio Modeste. Pobjedu Stuttgartu i ostanak u Bundesligi donio je Japanac Wataru Endo koji je glavom poslao loptu u mrežu nakon udarca iz kuta.

Borna Sosa je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad, a onda poveo navijanje svojih navijača. Sjajne scene iz Stuttgarta!

VELIKO SLAVLJE VIDEO Uh, kakva ludnica! Sosa vodio navijanje u Stuttgartu nakon što su izborili ostanak

S druge strane, RB Leipzig Joška Gvardiola odigrao je 1-1 na gostovanju kod Armenije čime su 'bikovi' izborili plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Valja spomenuti kako je na ruku Stuttgartu otišao i rezultat Borussije Dortmund protiv Herthe (2-1). Gostujuća momčad iz Berlina vodila je 0-1 na poluvremenu, no 'žuto-crni' su okrenuli u nastavku i gurnuli ju u doigravanje.

U Dortmundu je Hertha vodila sve do 68. minute pogotkom Belfodila koji je u 18. minuti realizirao kazneni udarac. I Borussia je do izjednačenja došla s bijele točke, a izvođač je bio Erling Haaland koji se pogotkom oprostio od žuto-crnog dresa.

Herthi je i bod bio dovoljan za ostanak na 15. mjestu, ali je u 84. minuti Moukoko postigao pobjednički pogodak za Borussiju i tako omogućio Stuttgartu da dođe do velikog preokreta.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Purger_ 14.05.2022.

    Dinamo opet zaradio par mill eura radi LP.

  • JosipHDZ 14.05.2022.

    Sosa opet fenomenalan. Čudo od igrača!

  • Froot Loops 14.05.2022.

    Malo provjerite prije pisanja Nije Hertha ispala nego ide u doigravanje za ostanak u ligi

Komentiraj...
Vidi sve komentare