To je to što me zanima!

Hajduk duplo bolji, no spasila ga greška suca Vučemilovića

Hajduk je pobijedio Lokomotivu u Kranjčevićevoj 2-1 za prvu pobjedu sezone. 'Bili' su dominirali, ali na kraju ih je spasila pogreška suca koji je teško oštetio "lokose"
Vidi originalni članak

Autogol Bartoleca i genijalac Andrija Balić vodili su Hajduk do rutinske pobjede protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj. Splićani su si na kraju zakomplicirali život i to nakon što su trebali zabiti nekoliko golova u mrežu Zelenike. "Lokosi" su smanjili na 2-1, a u 90. minuti osječki sudac Ante Vučemilović nije vidio penal Tudora na Doležalu. 

Hajduk je s velikim problemima došao na gostovanje. Bez pobjede u prva četiri kola i bez pola momčadi, Burić je nekako "sklepao" ekipu koja je odigrala sjajnu utakmicu. Splićani su odlično stajali iza pa preko protunapada razbijali domaće. Ante Čačić imao je 200. jubilarnu utakmicu u prvoj ligi, ali neće je pamtiti po dobrome. Nije imao ni sreće jer je zbog ozljeda morao vaditi dvojicu svojih igrača. 

Sporno zaleđe

Hajduk je poveo u 11. minuti utakmice. Caktaš se izborio za loptu kraj Begonje, sudac to nije vidio kao prekršaj, lopta je došla do Kiša koji je pucao po golu, ali Bartolec je promijenio smjer i ona je prevarila Zeleniku. Na usporenoj snimci vidi se kako je KIš vjerojatno bio u zaleđu, a dvojben je i kontakt Caktaša i Begonje koji je prethodio golu.

Sporne situacije pogledajte na tportalu.

Imao je Hajduk još nekoliko šansi, ali je s 1-0 otišao na odmor. U drugom dijelu Splićani puno bolji. Tomislav Kiš pokazao je i veliku sebičnost u 55. minuti kad je bio sam pred Zelenikom, a lijevo je imao Caktaša. Odlučio se za udarac koji je golman Lokomotive obranio.

Andrija Balić u 77. zabio je za 2-0 nakon lijepe akcije i činilo se da je stvar riješena. No Lokomotiva se vraća tri minute prije kraja preko Kolara koji zabija na asistenciju Doležala. A onda, kontroverzni trenutak utakmice. 

U 90. minuti Tudor starta nad Doležalom. Pokupio je Hajdukov desni bek stajnu nogu Lokomotivinog igrača, ali za Vučemilovića to nije bio penal.

HNL, 5. kolo:

  • Lokomotiva - Hajduk 1-2 (Kolar 87 / Bartolec (ag) 11, Balić 77)
Idi na 24sata

Komentari 479

  • šetač 11.08.2015.

    treba im pomoći, -38 u prvenstvu, LP mogu gledati ako dođu u Zagreb, pa dajte ljudima malo radosti pa ni u Splitu nisu najbolja ekipa

  • iMac 11.08.2015.

    ...zaleđe my ass... http://www.screencast.com/t/Doy6XR5T

  • Buster Cro 11.08.2015.

    Dinamovac sam,, ali Hajduk me sve vise odusevljava igrom i protiv Lokomotive zasluzio je pobjedu, ali ovakav penal ne suditi i to gledati s nekoliko metara e pa mileni moj ti meni nebi vise sudio ni u zupanijskoj ligi jer takvo sto napraviti nije zasluzio nitko niti dinamo,hajduk,lokosi niti bilo tko..svakome takvome sudcu treba automatski oduzeti licencu bez razgovora,, to je prestrasno pa taman da je bio i za hajduk penal..penal je penal..

Komentiraj...
Vidi sve komentare