To je to što me zanima!

Hajduk je nakon 65 godina vratio Britancima za poraz

'Bili' su u prijateljskoj utakmici na Visu protiv Vojne reprezentacije Velike Britanije bili efikasni i pobijedili 9-1. Dobili su i zaboravljeni trofej...
Vidi originalni članak

Hajduk je u prijateljskoj utakmici povodom 65. obljetnice obnove sportske aktivnosti Hajduka na Visu pobijedio Vojnu reprezentaciju Velike Britanije sa 9-1. Trener Reja koristio je igrače koji nisu nastupili u Varaždinu s izuzetkom Subašića, a kombinirana momčad Hajduka bila je efikasna od samog početka. Hajduk je igrao pred oko 200-ak gledatelja te brojnih uzvanika na čelu s britanskim veleposlanikom, gradonačelnikom Splita te brojnim uglednicima iz HNS-a. Golove za 'bile' dali su Smoje i Jertec po dva, te Rodić, Sačer, Tomasov, Tokić i Barač po jedan. Počasni gol za goste zabio je Tompkins. Uoči početka susreta savjetnik u HNS-u Ante Pavlović uručio je predsjedniku Hajduka Jošku Svaguši trofej za naslov prvaka Banovine Hrvatske 1941. godine, koji je Hajduk osvojio prije 68 godina, ali ga nikad nije dobio. Taj je naslov, prilikom nabrajanja Hajdukovih trofeja, uvijek bio "namjerno" zaboravljen.

Isti protivnici igrali i 1944. godine pred 40.000 ljudi

Hajduk je 23. rujna 1944. godine pod nazivom Hajduk VNOJ ( narodno oslobodilačka vojska Jugoslavije) odigrao susret protiv istog protivika u Bariju pred 40.000 ljudi. Britanci su pobijedili 7-2, a to je tada bio najveći sportski događaj u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mrdjan 16.09.2009.

    uh, strašan je taj Hajduk...još dok im Croatia iz Sesveta dođe na pipu, uh...možda i šaolin Pandža zabije kojeg...:D

  • hajduk84 15.09.2009.

    e onda ti je dinamo amater pošto vas uvjek pobjedimo

  • borovcanin 15.09.2009.

    neznam zasto se utakmica crvene bande i engleskih ugnjetivaca ovako slavi

Komentiraj...
Vidi sve komentare