To je to što me zanima!

Hajduk je odabrao logo za proslavu svog rođendana

Splitski je klub za proslavu stogodišnjice kluba odabrao logo Hajduka. Odlučili su se za rad Petra Jerkovića, koji se odrekao bilo kakve nagrade...
Vidi originalni članak

Hajduk je dobio službeni logo proslave stogodišnjice kluba. I premda je stručni žiri kao tri prvonagrađena izabrao radove Nikše Vukše, Đurđice Katić i Borisa Ljubičića, odgovorni u klubu odlučili su se za rad Petra Jerkovića.
- Odabrali smo najbolje rješenje koje klub smatra najprihvatljivijim za korištenje u najvažnijem događaju za naš klub, što 100. rođendan sigurno jest. Izabrani logotip koji će predstavljati Hajduk u sezoni 100. godišnjice je rad autora Petra Jerkovića koji svojim sastavnim elementima priča Hajdukovu 100-godišnju povijest - kaže direktor Hajdukova Marketinga Ivan Kraljević, uz napomenu kako će tri prvonagrađena rada biti honorirani prema natječaju, dok se Petar Jerković odrekao bilo kakve nagrade.
Izabrani rad odlikuje nesporna vizualna atraktivnost i suvremeni 3D izričaj, glavni razlog za izbor upravo ovog logotipa je taj, što daleko najdeskriptivnije, vizualnim jezikom priča o Hajdukovih 100 godina života:
1. Svemir, simbol beskonačnosti, "Hajduka koji živi vječno".
2. Crveno plav je svemir, na njemu planet – Hajduk.
3. Krug prsten oko planeta simbolizira kontinuitet Hajdukova života. Sastoji se iz četiri dijela, naglašava život kroz četiri države.
4. Pet zvjezdica na nebu, simboliziraju svaka po jednu osvojenu ligu, pet liga u kojim je Hajduk tijekom života postajao prvakom.
5. Inspiracija za čitav dizajn u "svemiru" izvire iz već legendarne rečenice Miljenka Smoje: "Mi smo prvaci svita i okolice!"...
Ukratko, povijest Hajdukova života. S obzirom da niti jedan rad niti približno nije ovako plastično artikulirao Hajdukovu povijest u jedinstven dizajn, izbor ovog logotipa kao najreprezentativnijeg nameće se sam od sebe.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • lepicane 08.06.2010.

    malo kičasto,ali nema veze-bitan je povod,100 godina,hej-HŽV

  • wwww 08.06.2010.

    Lijepo kao Saturn...

  • T0rca1950 08.06.2010.

    A ko je reka da on to nije napravija u vektorima i po pravilima? Ovo je verzija sa efektima i doradom za javnost. Osin toga, momak se odreka novcane nagrade...

Komentiraj...
Vidi sve komentare