To je to što me zanima!

Hajduk je vratio Sunce na Poljud nakon sedam godina

Hajduk je obranio prednost u uzvratnoj finalnoj utakmici i pobijedio Šibenik na Šubićevcu 2-0. Po peti je put osvojio Kup nogometni Kup Hrvatske
Vidi originalni članak

Hajduk je i u drugoj utakmici finala Hrvatskog kupa na Šubićevcu pobijedio Šibenik 1-0 i osvojio ‘Rabuzinovo sunce’. Pitanje pobjednika riješeno je rano, već u 16. minuti Ante Vukušić matirao je Blaževića i već tada je bilo jasno da će nakon četiri posne sezone trofej otići u grad pod Marjanom. Drugi gol zabio je Senijad Ibričić s bijele točke. Presudilo je iskustvo, ali i veća kvaliteta Splićana koji su kontrolirali susret od prve do zadnje minute. Ipak je ovo bila prva povijesna finalna utakmica Šibenčana. Utakmica u kojoj su mogli doći do trofeja, što je sputalo mnoge Karačićeve igrače. No unatoč svemu stvorili su Šibenčani nekoliko vrlo izglednih prilika, koje Zec, Gajić i Bačelić-Grgić nisu uspjeli realizirati. Uoči utakmice najviše je bojazni bilo vezano uz navijače, no osim manjeg incidenta na zapadnoj tribini među Funcutima, koji su zapali li nekoliko baklji i međusobno se potukli, sve je proteklo u uobičajenom dekoru. Čelnici Hajduka orga nizirano su došli na utakmicu, nakon zajedničkog ručka na Boraji, gdje ih je ‘Trio Baketina’ pjesmom ispratio na Šubićevac. Glazbenici su otišli bogatiji za preko tisuću eura, a čelnici Hajduka pojačani gradonačelnikom Kerumom dobro raspoloženi stigli na Šubićevac.
- Sada slavimo, a fešta će se nastaviti noćas u Splitu - obećao je dobro raspoloženi član nadzornog odbora Miran Pelivan - Mrki.

POLICIJA SMIRIVALA ŠIBENSKE NAVIJAČE NA ZAPADU
I tijekom uzvratne utakmice Hrvatskog kupa policajci su opet imali posla. Nerede na tribinama ovaj su put izazvali šibenski navijači. Na svome dijelu tribine potukli su se međusobno. Nedugo zatim upalili su nekoliko baklji, nakon čega je policija ušla među navijače i prekinula divljanje.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • T0rca1950 05.05.2010.

    Hajduk i tito? Je li? A to mi govori covik ciji klub \"dynamo\" nosi cisto komunjarsko ime. Hehehe. kompleksi.

  • jure50 05.05.2010.

    kup je naš pozdrav iz bokvika

  • glupavi 05.05.2010.

    SVAKA ČAST...ovako se dočekuje i slavi klub za koji se navija...slavlje i radost, a ne jad i bijes zbog malih jaja.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare