To je to što me zanima!

Hajduk ostaje bez tandema desetljeća već ovoga ljeta?

U posljednjih deset sezona jedino su Ivan Leko i Stanko Bubalo u paru zabili više golova od Nikole Kalinića i Senijada Ibričića. A oni su na odlasku...
Vidi originalni članak

Ukoliko se obistine strahovanja navijača i Hajduk u sljedeću sezonu uđe bez Nikole Kalinića i Senijada Ibričića, Splićani će ostati ne samo bez dvojice udarnih igrača, nego i bez najpotentnijeg tandema u zadnjih desetak godina. U protekloj sezoni njih su dvojica gotovo sami nosili napad Hajduka, zajedno su zabili gotovo polovicu prvenstvenih golova. S tandemom Kalinić - Ibričić teško se može usporediti bilo koji Hajdukov tandem u zadnjih desetak sezona, čak ni dvojac Bubalo - Ivan Leko iz šampionske 2000/'01., jedini koji su u zadnjih deset sezona postigli više golova od Kale i Ibre.
U sezoni 2007./08. Kalinić je bio učinkovitiji nego u upravo završenoj sezoni, postigao je dva prvenstvena gola više, no izostala je pomoć samozatajnih Rukavine i Cernata. Sezonu prije Bušić i Bartolović su bili daleko i od pravih igara i golgeterske forme, u sezoni 2005/'06. Kranjčar je igrao praktično sam...
Uvjerljivo najubojitiji tandem, odnosno trojac Splićana u povijesti HNL-a činili su Tomislav Erceg sa 18, odnosno Ardijan Kozniku i Dean Računica, koji su postigli po 12 golova u šampionskoj 1993/'94. Kalinić i Ibričić su trenutačno na trećemu mjestu tandema Hajduka u povijesti HNL-a, no ukoliko obojica ostanu, nema sumnje kako bi u znatno slabijoj konkurenciji Lige 16 u sljedećoj sezoni zasjeli na prvo mjesto. A s njima, i pokojim kvalitetnim pojačanjem, navijači "bijelih" mogli bi sanjati o duploj kruni i o proboju u Europsku ligu. Bez njih dvojice ambicije Hajduka će, bez obzira na punu blagajnu, biti kudikamo skromnije.

KALE MEĐU NAJBOLJIMA U POVIJESTI
Nikola Kalinić odigrao je u majici Hajduka ukupno 79 službenih utakmica i postigao čak 44 gola, što ga svrstava uz bok najučinkovitijim strijelacima u bogatoj povijesti Hajduka. Kalinić je već dugo na izlaznim vratima Poljuda, a obzirom da mu ugovor istječe sljedećeg ljeta, Splićani ga moraju što prije prodati, kako ne bi ostali bez odštete. Procjenjuju ga na 10 milijuna eura, no zbog recesije će cijena zasigurno biti manja. 

IBRO SE ADAPTIRAO NA BRZINU
Senijadu Ibričiću se ne žuri s Poljuda. Stigao je na početku sezone, u 41 službenoj utakmici postigao je 15 golova i oduševio svojim nastupima i brzom adaptacijom na novu momčad. Ugovor mu istječe tek u ljeto 2012. i do tada želi s Hajdukom osvojiti duplu krunu. No Hajduk bi ga rado pustio ukoliko na Poljud stigne unosna inozemna ponuda od barem 5 milijuna eura.  

NAJUBOJITIJI TANDEMI HAJDUKA U ZADNJIH 10 SEZONA
2008/'09: Kalinić - Ibričić 27 golova
2007/'08: Kalinić - Rukavina 26 golova
2006/'07: Bušić - Bartolović 21 gol
2005/'06: Kranjčar - Bušić 15 golova
2004/'05: Blatnjak - Bušić 20 golova
2003/'04: Krpan - Bule  21 gol   
2002/'03: Krpan - Turković 17 golova
2001/'02: Erceg - Deranja 24 gola
2000/'01: Bubalo - Leko 28 golova   
1999/'00: Baturina - Leko 23 gola

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bays 03.06.2009.

    neće kalinićeva cijena biti manja zbog recesije (???), nego zbog toga što ima još samo godinu dana važećeg ugovora

  • Korner 03.06.2009.

    pokenjan se ja na vakvu upravu koja vodi klub ka muva bez glave!!!!!! Umisto da isti igraci koji vride i davaju rezultate zadrze sta je duze moguce oni ih zele prodat za sitnis,ma to su bolni ljudi,ja neznam kako ih nije sram i do kad tako,taman se uigraju,pa prodaj,pa tako stalno:(,covice klub nikad nece ojacat.ostavit igrace i dat im vecu placu,umisto da se kupuju novi ,necu da mi Ibro ide :( Ibro ostani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • JAX 03.06.2009.

    za kalinica me briga no neka ibo ostane njegov odlazak ce bit velik gubitak za nas nogomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare