To je to što me zanima!

Od Hajduka se očekivalo više, Dinamo i Rijeka idu s pola gasa

ŠTO SMO VIDJELI? Razočaravajući Hajduk, suzdržanu Rijeku te Dinamo koji kao da s pola snage održava prednost od četiri boda ispred prvaka na drugom mjestu. Zanimljivo je i u donjem domu...
Vidi originalni članak

Prvi krug HNL-a je iza nas, čak štoviše, odigrano je kompletno deseto kolo što znači da smo zašli u nastavak drugog kruga uvijek veselog domaćeg prvenstva. Remijem Rudeša i Osijeka (1-1) u Zagrebu možemo krenuti u sljedeće kolo.

Zanimljivo, u ovom su kolu kiksali svi favoriti!

Vodeća četvorka odmah se odvojila od konkurencije i jasno je da će se utrka za prvaka voditi prvenstveno između Dinama i Rijeke, a svoje šanse mogli bi imati i Hajduk i Osijek koji su počeli ozbiljno kiksati.

Hajduk sve razočarao

Baš su Splićani najveće razočaranje poslije deset kola budući da su u ovu sezonu ušli uz zanimljiv igrački kadar kojeg su uigravali prethodnog proljeća bez rezultatskog imperativa.

Ipak, prodajom Vlašića te gubitkom Futacsa zbog ozljede Carrillova je momčad doživjela teške udarce koji se i dalje reflektiraju na rezultate. Stvar će pokušati spasiti Hugo Almeida, kapitalac 'bilih' koji je u nedjelju protiv Lokosa kroz dva, tri dodira pokazao da bi neke utakmice mogao pobijediti - sam.

To neće Hajduku biti dostatno da se 'potuče' s Dinamom i Rijekom koji su, realno, kvalitetnije momčadi. Prvaci s Rujevice opterećeni su europskim izazovima i vidljivo je da tu gube snagu pa im se uspije potkrasti kiks kao onaj u subotu u Koprivnici. Trenutno lete na krilima sjajnog Brazilca Hebera i njihov učinak uopće nije loš, no problem je to što je onaj Dinamov još bolji.

Dinamo i Rijeka mogu i bolje

Mario Cvitanović i dalje nije doživio poraz na klupi 'modrih'. Iako je Dinamo šokiran u Albaniji u kvalifikacijama za Europsku ligu protiv Skenderbeua, u prvenstvu im ide odlično. Imaju tek dva remija i to na gostovanjima kod Osijeka i Istre 1961.

U nedjelju su u Puli pokazali koliko im fali 'killer' pred golom protivnika, taj golgeter koji bi i u nesadržajnim utakmicama zabio iz jedne šanse za tri boda.

No, nema mjesta panici kod viceprvaka, oni su prvi krug odvozili s pola gasa. Dojam je kako ta momčad može i mora još bolje igrati, posebice kada se vrati Ante Ćorić čija maštovitost bolno nedostaje Dinamovoj igri, odnosno, kada se dodatno podigne najbolji igrač HNL-a, Hilal Soudani. On je ostao dužnik...

Osijek nas je oduševio europskim izdanjima zbog kojih su svjesno zapostavili obaveze u domaćoj ligi. Već u prvom kolu iznenadio ih je novopečeni prvoligaš Rudeš te izvukao 1-1 u Gradskom vrtu (1-1), a na isti način je okončano i deseto kolo.

Osijek ne zna igrati kao favorit

Ova dva kluba generirala su ponovno jednak rezultat što je demonstriralo muku Osijeka protiv objektivno slabijih momčadi. Podsjećamo, Zekićevi su izgubili u Vinkovcima protiv Cibalije, nisu dobili Istru 1961 i dvaput su remizirali protiv Rudeša.

Očito im ne odgovara uloga favorita - pobijedili su Rijeku i Hajduk te remizirali protiv lidera iz Zagreba, a kad na sve nadovežemo da su u Europi kao autsajderi šokirali nizozemski PSV da bi zatim ispali protiv Austrije iz Beča gdje su bili etiketirani kao favoriti, računica je kristalno čista.

Osijek nema potreban autoritet na travnjaku protiv 'davljenika' i na tome će u gradu na Dravi struka ozbiljno poraditi.

Istra se upetljala u borbu Rudeša i Cibalije

Sredinu ljestvice okupiraju Slaven Belupo i Lokomotiva koji igraju po principu 'toplo-hladno', no oni ne bi trebali imati nikakvih problema u ovoj sezoni po pitanju ostanka u ligi.

Takva sudbina trebala bi prema viđenom zadesiti Inter, Cibaliju, Rudeš i Istru 1961 koja je poslije deset kola posljednja momčad prvenstva uz šest osvojenih bodova.

Očekivala se 'mrtva trka' Vinkovčana i Rudešana na dnu, međutim, Puljani su se ozbiljno umiješali u cijelu priču. Baš taj donji kvartet mora u bitku protiv onog gornjeg; Istra igra protiv Osijeka u gostima, Rudeš dočekuje Rijeku, Cibalia Dinamo, a Inter ide će na Poljud kod Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • TamnaZvijezda 26.09.2017.

    Samo oni koji ne poznaju nogomet, ili oni, neobjektivni, od ovog Hajduka su očekivali više. Čak i da Vlašić nije otišao, stvari bi bile uglavnom iste. Klub kojemu gazde žele biti "navijači, grad, i kojekakvi lokalni šerifi", niti ne može bolje. Navijam za Hajduk 50 godina, i ovakvi rezultati me ne čude, Hajdukova realnost je 3-4 mjesto, pa čak i to samo zato što su klubovi "HNL", loši.

  • cassini 26.09.2017.

    vidim zagriženi bbbjci likuju i veličaju dinamo kojeg vode mafija i kockari...hahahahahah

  • 26.09.2017.

    Od dinama vise ne ocekujem nista, dok god imaju takvog trenera, takvog kapetana i ispodprosjecne igrace

Komentiraj...
Vidi sve komentare