To je to što me zanima!

Hajdukovi klinci složni: Želimo uskoro biti nositelji igre 'bilih'

Prva utakmica završila je sjajno, nije ni mogla bolje za mene. Nametnuli smo svoj ritam i zasluženo slavili, rekao je Tomislav Kiš nakon pobjede Hajduka protiv Zadra
Vidi originalni članak

Uz Jeana Kouassija, dvojac najboljih pojedinaca susreta u Zadru bili su Tomislav Kiš i Mario Pašalić. Ne samo zbog golova, nego i vrlo zrele igre za tako mlade igrače na pragu punoljetnosti.

- Prva utakmica završila je sjajno, nije ni mogla bolje za mene. Nametnuli smo svoj ritam i zasluženo slavili – kazao je Kiš, koji je bio i najbolji strijelac priprema, a s dobrim igrama nastavio je i na početku sezone.

- Svakom napadaču je san dati gol, za to se živi i nadam se da ću zabijati i dalje – kazao je mladi napadač, čije se ime dosta spominjalo u kontekstu onih koji bi možda mogli na posudbu.

- Dobro sam odradio pripreme, trener mi je ukazao povjerenje i ja ću učiniti sve da ostanem na Poljudu i izborim svoju poziciju. Prošle godine sam dosta sjedio na klupi, no sad je ipak druga priča i nadam se da će za mene biti puno bolje u ovoj sezoni.

Kiš je posebno ponosan na ljubav koji mu pokazuje Torcida.

- Nikad nije bila mlađa momčad, borimo se, radimo sve da budemo iz utakmice u utakmicu sve bolji. Svakom igraču bi bilo drago da ga navijači podržavaju, pa tako i meni...

U četvrtak Hajduk čeka prvi europski ogled protiv Turnova.

- Ovih dana ćemo ih gledati, za sada o njima ne znam puno. No nema kalkulacija, idemo dati sve od sebe i pobijediti sa što većim rezultatom. Oni su dobra i borbena momčad, svako ima motiv proći u treće pretkolo, pogotovo protiv Hajduka...

Mario Pašalić priznao je da i dva dana nakon utakmice u Zadru još uvijek razmišlja o njoj.

- Igrao sam i ranije, no ovo je bio pravi debi, postigao sam i gol o čemu sanja svaki dječak, tako da mi se ispunio jedan san – kazao je Mario, koji je otkrio i ostale snove:

- Sanjam i derbi u Maksimiru, sanjam istrčati pred punim Poljudom, što bi mi se moglo ostvariti već u nedjelju protiv Rijeke, sanjam osvajanje prvenstva s Hajdukom i euforiju koja bi nastala nakon toga...

Za Pašalića mnogi kažu kako je jedan od najdarovitijih veznjaka koji je u zadnjih deset godina izašao iz Hajdukove škole. Polivalentan je, jednako dobro igra i šutira lijevom i desnom nogom, a uzor mu je Ronaldinho.

- Dragi su mi i Lampard i Iniesta... uglavnom volim ove 'vrhunske osmice'. U Hajduku sam najsličniji Franku Andrijaševiću. Volim igrati s loptom, odgovara mi ova pas igra i visoki presing koju provodi trener Tudor. Sviđa mi se kako to radimo i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje – kaže Pašalić, koji vjeruje u svoje mlade suigrače.

- Rastemo iz utakmice u utakmicu, vrijeme će pokazati, no ja vjerujem da možemo uskoro nositi igru Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • susroBBB 15.07.2013.

    budu dobri ako ostanu par sezona zajeedno..ovako...ne bas,,,

  • manolo1234 15.07.2013.

    vako smo i proslu gudinu sa mladim ticima krenuli.....i onda pljus,nadam se da ce ove godine bit bolje

  • Ralph_1 15.07.2013.

    https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/253912_216903671674389_5225975_n.jpg pasalic haha

Komentiraj...
Vidi sve komentare