To je to što me zanima!

Hajduku opet prijeti suspenzija zbog duga od 4.5 milijuna kn...

Hajduk mora platiti dug za transfer Ante Rukavine od 4.5 milijuna kuna i to u državni proračun. Ako Splićani ne plate u roku od osam dana, opet im prijeti suspenzija...
Vidi originalni članak

Suspenzija poput mača ponovno visi Hajdukom za vratom, Splićani su brojnim odgodama uspješno zaobilazili suspenziju zbog duga Šibeniku, no sada je suspenzija opet aktualna. Porezna uprava konačno je dala tumačenje kako Hajduk dug za transfer Ante Rukavine u iznosu od 4.5 milijuna kuna mora uplatiti u korist državnog proračuna, a ne na račun odvjetničkog društva koje zastupa Šibenčane. Time je iscrpljena i posljednja pravna smicalica kojima su Hajdukovi odvjetnici odgađali suspenzije i sada dug moraju uplatiti u roku od osam dana. Ukoliko ne uplate, prijeti im suspenzija, odnosno zabrana odigravanja utakmica.

No kako to obično biva s hrvatskim pravnim propisima, jedan problem obično rađa drugi i tako u nedogled. Suspenzija je trebala stupiti na snagu odmah, no Hajduk je od Porezne uprave dobio rok od osam dana da uplati dug, tako da je morao intervenirati kod Disciplinske komisije, te ih izvijestiti o spomenutom roku od osam dana, kako bi zaustavio automatsku suspenziju i prolongirao je za osam dana.

No ni tu nije kraj problemima ili nelogičnostima. Jer predsjednik Disciplinske komisije Tin Dolički ujedno je i predsjednik Lokomotive, kluba s kojim bi Hajduk trebao igrati u nedjelju, u okviru 5. kola HNL-a. Naravno, ukoliko Disciplinska komisija na čelu s Doličkim izađe u susret Hajduku i odobri mu da normalno odigra utakmicu, te da u propisanom roku od osam dana skupe novac i plate dug od 4.5 milijuna kuna.

Idi na 24sata

Komentari 217

  • SpužvaBob 17.08.2012.

    Pa gdje su nestali svi novci, donedavno se radilo samo o tome na koji račun da plate, i sad će suspenzija, neregularno prvenstvo i slična sranja. Muči mi se od političara u nogometu.

  • DanijelSrpak 17.08.2012.

    šibenik dužan državi, hajduk šibeniku, hajduk plaća državi, šibenik propada , jer mu taj novac život znači

  • mario29061966 17.08.2012.

    hajduk je bio državi za porez dužan manje novaca nego dinamo pa je radi toga duga postao dioničko društvo.ovi su promjenili ime i nikom nisu dužni.ni državi ni igračima.da je u ovoj državi imalo pravne države dinamo bi igrao u zagrebačkoj zoni,a ne da se mamić hvali da su oni najbolji poslovni subjekt u hrvata

Komentiraj...
Vidi sve komentare