To je to što me zanima!

Hamilton izjednačio Schumija! Verstappen razbio bolid prije starta pa čudesno završio drugi

Lewis Hamilton poveo je u poretku Formule 1 nakon treće utrke održane u samo dva tjedna, Velikoj nagradi Mađarske. To mu je već osma pobjeda na toj stazi. Verstappen je uzeo drugo, Bottas treće mjesto
Vidi originalni članak

Momčadski kolega Valtteri Bottas slavio je u prvoj utrci, a sad Lewis Hamilton ipak polako vraća stvari na svoje mjesto. Britanac u Mercedesu pobijedio je na nedjeljnoj Velikoj nagradi Mađarske, trećoj utrci odgođenog Svjetskog prvenstva Formule 1.

- Ovo mi je jedna od najdražih utrka. Vodio sam brigu sam o sebi, imao dobru brzinu i savršenu strategiju. Zadnje dvije utrke bile su mi fantastične, moramo tako nastaviti - rekao je Hamilton nakon pobjede na Hungaroringu, kojom se izjednačio s Michaelom Schumacherom.

Obojica sad drže rekord od osam pobjeda na jednoj stazi Formule 1. Schumiju je to pošlo za rukom u Magny Coursu u Francuskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako Hamilton vježba

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Drugi je bio Nizozemac Max Verstappen u Red Bullu iako je samo desetak minuta prije starta utrke razbio prednji kraj bolida pa su ga mehaničari brže-bolje uspjeli zakrpati. Bottas, koji je startao s drugog mjesta pa pao na šesto u prvome krugu, ipak se dokopao podija i treće pozicije.

- Nije baš počelo kako sam želio. Mehaničari su napravili sjajan posao i popravili bolid, zadovoljan sam što sam im mogao uzvratiti osvajanjem drugog mjesta. Dobro je što smo se ugurali između dva Mercedesa - komentirao je Verstappen.

- Da budem iskren, ovo je bila dosta loša utrk az amene. Izgubio sam je u početku, pao dosta mjesta i sve je poslije bilo teško. Borio sam se s Maxom do kraja, ali nedostajalo mi je još krugova - kazao je Bottas.

Šesterostruki svjetski prvak Hamilton nije imao nikakvih problema u očuvanju prvoga mjesta iz kvalifikacija i sad mirno može na kratki odmor prije nego se oktanski cirkus za dva tjedna preseli u Silverstone na novi dvostruki program 2. i 9. kolovoza.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • NEMAK 20.07.2020.

    Samo je jedan, Ayrton Senna

  • •☆.•*Montenegro Diamantes*•.☆• 19.07.2020.

    ..Ovo je prešlo svaku mjeru, Mercedes proglasiti šampionom,i da vozi van konkurencije, ostali onda mogu da se bore za titulu u F1..

  • dzimihumunukunukuapua 19.07.2020.

    Mercedes ......sama rijec....

Komentiraj...
Vidi sve komentare