To je to što me zanima!

Hamilton kralj Singapura: 'Lagana noćna vožnjica...'

U jedinoj noćnoj utrci u programu Formule 1 slavio je Lewis Hamilton, tek na četvrtom mjestu završio je Sebastian Vettel, a Button je bio peti
Vidi originalni članak

Još nije gotovo. Još mogu osvojiti naslov prvaka, zaprijetio je Sebastian Vettel uoči Velike nagrade Singapura vodećem vozaču ukupnog poretka Jensonu Buttonu. Na Vettelovu žalost, sve je ostalo samo na prijetnjama. Lewis Hamilton uspješno je obranio prvu startnu poziciju i suvereno slavio u jedinoj noćnoj utrci u kalendaru Formule 1, a Nijemac je zbog vlastite pogreške kroz cilj prošao tek kao četvrti.
Prilikom drugog ulaska na promjenu guma i dolijevanje goriva Vettel je prebrzo projurio pored mehaničara. Kaznili su ga dodatnim prolaskom kroz boksove. Osim što je ispao iz dvoboja za pobjedu u Singapuru s Lewisom Hamiltonom, vozač Red Bulla tako se praktički oprostio i od borbe za titulu.
Aktualni svjetski prvak Hamilton utrku u Singapuru odradio je bez pogreške.
- Stvarno smo brzi. Bila je to lagana nedjeljna noćna vožnjica - našalio se Lewis.
Za razliku od prethodne utrke u Monzi, u kojoj su ostvarili dvostruku pobjedu, Jenson Button i Rubens Barrichello u Singapuru su bili daleko od vodećih pozicija. No unatoč skromnom rezultatu, Jenson Button znatno se približio naslovu prvaka prošavši kroz cilj peti, ispred kolege Barrichella.


VN SINGAPURA, POREDAK
1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1.56:06.337
2. Timo Glock (Toyota) +9.634
3. Fernando Alonso (Renault) +16.624
4. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +20.261
5. Jenson Button (Brawn-Mercedes) +30.015
6. Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes) +31.858

UKUPNI POREDAK: 1. Jenson Button (Brawn-Mercedes) 84 boda, 2. Rubens Barrichello (Brawn-Mercedes) 69, 3. Sebastian Vettel (RBR-Renault) 59, 4.Mark Weber (RBR-Renault) 51.5...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • JOLLY5 27.09.2009.

    A da nije možda šah sport?

  • xyyx 27.09.2009.

    svaka čast lewis dobro si odvozio

  • zeljko00 27.09.2009.

    svaka čast ljudima koji to vole,al po meni formula nije nikaki sport!

Komentiraj...
Vidi sve komentare