To je to što me zanima!

Hamilton najbrži za VN Emilije Romagne u kvalifikacijama

Lewis Hamilton uzeo je prvu pole poziciju sezone, drugo je uzeo Sergio Perez, treću Max Verstappen, a Charles Leclerc je još jednim odličnim kvalifikacijama došao do četvrte pozicije
Vidi originalni članak

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu osigurao je u subotu svoj 99. 'pole position' u karijeri na VN Emilija Romagna koja će se u nedjelju voziti u Imoli, ispred vozača Red Bulla Meksikanca Sergia Péreza i Nizozemca Maxa Verstappena.

POGLEDAJTE VIDEO: Lewis Hamilton

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Lando Norris je uzeo četvrto vrijeme, a vrlo blizu Britanca bili su i Charles Leclerc i Valtteri Bottas. 

Na drugoj utrci sezone Formule 1 koja počinje u nedjelju u 15:00 sati, Leclerc u Ferrariju startat će iz drugog reda zajedno s Verstappenom, dok će iza njih biti Francuz Pierre Gasly (AlphaTauri) i Australac Daniel Ricciardo (McLaren). Drugi vozač Mercedesa Finac Valtteri Bottas zauzeo je u kvalifikacijama osmo mjesto. 

Yuki Tsunoda na izlasku iz ‘Variante Alta’ zavoja razbio je bolid AlphaTaurija, ali srećom nije zadobio nikakve ozljede. Stražnji kraj bolida se potpuno uništio te su za nesretnog Japanca kvalifikacije završile nakon nekoliko minuta. 

Na samom početku posljednje kvalifikacijske runde, većina vozača izašla je na stazu kako bi postigli prva mjerena vremena, a prvi na stazi bio je Lance Stroll kojemu su suci obrisali vrijeme zbog kršenja pravila o granicama staze. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Freankye 17.04.2021.

    Vise ni ne gledam F1 posto vec znam tko ce osvojit.

  • srakar 17.04.2021.

    Noris uzeo 4.vrijeme a nije u prva tri reda? Zašto nema objašnjenja?

  • Xyster 17.04.2021.

    Eh kako je lako kada imaš najbolji bolid, ili ipak nije za Verstappena? A Ocon i Stroll izborili 3. rundu dok njihove kolege veliki pobjednici Alonso i Vettel nisu. U svakom slučaju broj osam dolazi ove sezone za najvećeg ikada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare