To je to što me zanima!

Hamiltona koštao naslova, sad otišao iz svijeta utrka: Masi ide iz FIA-e i odlazi u Australiju

Čelni čovjek Mercedesa bezuspješno je zazivao njegovo ime u zadnjem krugu prošlosezonske završne utrke u Abu Dhabiju, ali Michael Masi koji je odlučio dati priliku Verstappenu za pretjecanje sad odlazi
Vidi originalni članak

Bivši direktor utrka Formule 1 Michael Masi napustio je Međunarodnu automobilističku federaciju (FIA), objavljeno je u utorak. 

Masi je ove godine smijenjen s mjesta direktora utrka nakon kontroverznih odluka u posljednjoj utrci prošle sezone u Abu Dhabiju, koje su izravno utjecale na ishod je borbe za naslov Lewisa Hamiltona iz Mercedesa i Maxa Verstappena iz Red Bulla.

U finalnoj utrci prošle godine u Abu Dhabiju, Masi je krivo primijenio pravila, jer nije dopustio svim vozačima da pretječu sigurnosno vozilo na stazi. Dopustio je to samo vozačima koji su bili između Hamiltona i Verstappena da se vrate na svoje pozicije prije posljednjeg kruga. Verstappen je imao nove gume i lako je  prestigao Hamiltona koji se borio za rekordni osmi naslov. Nizozemski vozač tada je osvojio svoj prvi naslov, a Masi je nakon toga ostao raditi u FIA-i do danas.

FIA je u priopćenju rekla da je Masi donio odluku o odlasku i povratku u Australiju kako bi bio bliže svojoj obitelji i krenuo u nove izazove. Masi je 2019. u utrci za Veliku nagradu Australije preuzeo dužnost direktora utrke, nakon smrti Charlieja Whitinga.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Obi-Wan Kenobi 14.07.2022.

    Nije on ništa koštao Hamiltona, on ga je vratio u prvenstvo

  • Real Madrid 12.07.2022.

    Tokom sezone je pokrao Verstappena, tako da ovo dođe kao vraćanje duga. Max zasluženo bio prvak.

  • Dražen iz Hrvatske 12.07.2022.

    Sam je kriv za gubitak naslova a ne Masai zapravo nije ga ni zaslužio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare