To je to što me zanima!

Hamzi odgovara ova uloga jer ne mora toliko igrati obranu...

Ono što je bilo različito od prošlih utakmica je nešto otvorenija formacija Carrilla, koji je iza Saida postavio trojac Pešić – Hamza – Erceg, a i dva defenzivna vezna igrača Radošević i Bašić igrali su visoko
Vidi originalni članak

Gosti iz Zaprešića stigli su na Poljud s namjerom da se kući vrate neporaženi. Tako su stajali na terenu, tako su se i ponašali od početka, pa i nakon što je Josip Radošević s(p)retno zabio za vodstvo Hajduka u devetoj minuti.

Hajduk je dobio Inter 2-0.

Bio je to udarac prema golu koji je Bosec skrenuo u vlastitu mrežu. Čak i nakon toga gosti su s deset igrača iza lopte grickali vrijeme sitnim prekršajima i zadržavanjem igre, te vrebali priliku za gol iz kontra napada. Ako prođe – prođe...

U toj i takvoj konstelaciji snaga ni Hajduk se nije najbolje snalazio, i nije to ništa novoga, niti od jučer. Carrillov Hajduk nema odgovora za protivnički bunker, a ni individualnu kvalitetu da ga razbije, iako gotovo svaki drugi tjedan imaju priliku vježbati takvu igru, jer im većina ligaša na sličan način pokušava uzeti pokoji bod u Splitu.

Kad se tome doda i pritisak rezultata, jer osvojili su Carrillovi igrači svega bod u zadnja tri kola, jasno je zbog čega je nervoza na početku utakmice okovala noge igračima Hajduka.

Ono što je večeras bilo različito od prošlih utakmica je nešto otvorenija formacija Carrilla, koji je iza Saida postavio trojac Pešić – Hamza – Erceg, a i dva nominalno defenzivna vezna igrača Radošević i Bašić igrali su visoko, te često pokušavali ugroziti Santinija udarcima s distance.

Dojam je da Hamzi ova uloga kud i kamo više odgovara, manje je defenzivnih obaveza, pa do izražaja više dolazi njegova kreativnost. Situacija se na terenu promijenila tek nakon sat igre, nakon gola Ercega, koji je realizirao kontru pet - na - tri nakon jedne izgubljene lopte veznog reda Intera.

A kad se Inter nakon dva gola minusa malo otvorio, prodisao je i Hajduk, i u nekoliko navrata opasno zaprijetio preko Pešića, Saida, Almeide... Dojam je da je povratak Tome Bašića nakon ozljede otvorio Carrillu mogućnost više u veznom redu. Mladi veznjak odigrao je vrlo dobru utakmicu, pogotovo su bili opasni njegovi prekidi.

Veliki ofenzivni doprinos dali su Tudor i Pešić, koji je stisnuo zube i zaigrao unatoč ozljedi trbušnog zida. Interu ostaje da potraži bodove na nekom drugom, manje teškom gostovanju, na Poljud su i onako stigli prvenstveno s namjerom da obrane svoj gol.

A kad im to već nije pošlo za rukom, onda se i nisu imali čemu nadati... Prilika Andrića ostala je jedina prijetnja Toplakove momčadi večeras.

Da sve ne prođe bez repova pobrinuo se sudac Jović, koji je pred kraj susreta pokazao drugi žuti karton Nižiću zbog starta na Rešetaru, prevaren valjda neugodnim letom igrača Intera u reklame....
 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Jacky123 01.10.2017.

    Naprijed Carrillo naprijed Hajduk

  • mesuney 30.09.2017.

    Nevezano za članak, ali jesam ja lud ili jos uvijek nema clanka o utakmici Chelsea City??????????

  • SDP-ov fan 30.09.2017.

    Danas sam malo dosadniji ali ja moram nešto napisati iskreno. Danas sam se digao u 8 sati, i kao i uvijek otišao na portal da vidim što se dešava, da vidim je li Rvatina nakon 2 dana odgovorio na moje komentare i ono ništa. Rekao sam sebi citiram "neću se maknuti iz računala dok ne vidim komentar". Rvatino molim te ovdje sam od 8 sati samo da nešto napišeš, gladan sam, ništa nisam ručao pročitao sam sve članke od prije 5 dana pa sve do sad. Gladan sam, bole me oči, molim te Rvatino. Ne znam što si ljut ali apsolutno ništa krivo nisam rekao. Molim te napiši nešto jer ovo je vrlo bezobrazno od tebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare