To je to što me zanima!

''Hezonja je nakon Petrovića najtalentiranija '2' u Europi''

Hrvatski klinac je jedan od najvećih talenata na poziciji beka koji se pojavio izvan SAD-a unatrag 20 godina. Samo je Rubio bolji, stoji komentaru portala NBADrafta
Vidi originalni članak

Sjajna igra hrvatskog košarkaša Marija Hezonje na nedavno završenom Europskom U16 prvenstvu u Češkoj i dalje privlači pozornost diljem svijeta...

Hezonja je bio prvo ime natjecanja na kojem je naša reprezentacija osvojila naslov, a na kraju je proglašen i za najkorisnijeg igrača (MVP) EP-a. Svojom je igrom impresionirao i ugledni portal NBADraft.net koji u suradnji s brojnim skautima iz cijeloga svijeta procjenjuje koje bi igrače klubovi iz NBA lige mogli birati u nadolazećim godinama.

"Europsko U16 prvenstvo je završeno. Natjecanje je imalo jednu superzvijezdu koja je stajala iznad svih ostalih: dominatora Marija Hezonju", napisao je u uvodu autor članka Giovanni Conte.

"Mlada hrvatska zvijezda je vodila svoju momčad do zlata. Hezonja se čini kao najtalentiraniji Europljanin na poziciji 2 još od Dražena Petrovića. Rođen 1995. u Dubrovniku, Hezonja je spreman igrati na najvišoj razini. Sljedeće će sezone biti važan dio KK Zagreba, momčadi koja će igrati u Euroligi", dodao je Conte, prozvavši mladog hrvatskog košarkaša "Super Mario".

U nastavku autor podsjeća da je Hezonja završio EP s prosjekom od 20 koševa, 8.2 skokova, 2.7 asistencija i 2.2 ukradene lopte.

"Hrvatski klinac je jedan od najvećih talenata na poziciji beka koji se pojavio izvan SAD-a u dugačkom razdoblju, možda i unatrag 20 godina. Samo se Ricky Rubio u tim godinama može uspoređivati. Hezonja bi trebao nabaciti nešto mišića i ne bi se trebao oslanjati na trice (8.3 pokušaja po utakmici), ali NBA liga je njegova sudbina", stoji u zaključku.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dodovk 13.08.2011.

    omg kaki rubio , rubio je za kurac to i dokazuje svojim igrama u euroligi

  • 13.08.2011.

    da,to jest njega bi NBA samo sjebala...tu se sve vrti oko novca...vidite sad ove strajkove pff...ali imamo jos sjajnih igraca svi koji su bili na EP...gledao sam ih...svaku utakmicu...i mogu reci da smo fizicki najjaci na terenu u europi bar ova (moja) generacija

  • IP95 13.08.2011.

    Bravo Mario...:) Nadan se da cemo te za 3-4 godine gledat u nekom top NBA klubu. Sritno !

Komentiraj...
Vidi sve komentare