To je to što me zanima!

Hokejaša Olimpije EBELliga suspendirala do kraja sezone

Zbog iznimno opasnog nasrtaja na suparničkog igrača hokejašu Olimpije Andreju Hebaru Disciplinski je senat EBEL lige izrekao suspenziju iz natjecanja do kraja sezone
Vidi originalni članak

Hebar je izgubio kontrolu prošlog petka prilikom gostovanja Ljubljančana kod Red Bull Salzburga (7-4 za domaće). Nakon što ga je igrač domaće momčadi Kevin Puschnik nabio na ogradu, Hebar ga je u osvetničkom pohodu najprije cross-checkingom udario u nezaštićeni predio glave i vrata. Nakon što je Puschnik pao i ostao nepomično ležati, Hebar ga je još dva puta udario palicom u predio vrata. Suigrača koji je došao upomoć unesrećenome mladom Austrijancu agresivni je Hebar također eliminirao cross-checkingom u glavu, nakon čega je ponovno krenuo na Puschnika, koji je i dalje ležao nepomičan. Tek tada od napada su ga odbili drugi igrači Red Bulla.

S obzirom na težinu prekršaja, te upornost da namjerno ozlijedi suparnika na nezaštićenom dijelu tijela, u Disciplinskom senatu nisu imali drugog izbora doli drastično kazniti Slovenca.

Najniža kazna koja se po pravilniku Svjetske hokejaške federacije može izreći hokejašu za napad na suparnika suspenzija je na dvije utakmice, a najstroža doživotna zabrana igranja hokeja.

Odluka Senata je konačna, te Olimpija i Hebar nemaju pravo žalbe.


Idi na 24sata

Komentari 3

  • BBorna 22.11.2010.

    kakav kralj svaka mu čast ovo je prvi pravi slovenac, pa jeste vidjeli kakva budala ova austrijanska naletila na njega pa ja ne bi stao ni da svi austrijanci skoče na mene, samo da ovog razbijem do kraja

  • mirnimrav 22.11.2010.

    tako treba. prave kazne, nece mu vise nikad past napamet tak nes...

Komentiraj...
Vidi sve komentare