To je to što me zanima!

Holyfield se vraća iz mirovine i boksat će za pomoć bolesnima

Bivši peterostruki prvak u teškoj i poluteškoj kategoriji u 54. godini boksat će u nigerijskom Lagosu 25. svibnja protiv ni manje ni više nego 65-godišnjeg Bole Tinubua, nigerijskog političara
Vidi originalni članak

Nekad najbolji boksač svijeta Evander Holyfield vraća se u boksački ring! Bivši peterostruki prvak u teškoj i poluteškoj kategoriji u 54. godini boksat će u nigerijskom Lagosu 25. svibnja protiv ni manje ni više nego 65-godišnjeg Bole Tinubua, nigerijskog političara.

Riječ je, naravno, o meču humanitarnog karaktera, koji će se održati na nigerijskom tlu i činiti prvi ovakav događaj u povijesti 'crnog kontinenta'. Organizatori su se potrudili da event ostane upamćen pa su mu dodijelili i ime u stilu najvećih boksačkih priredbi - "Rumble in Lagos", aludirajući na jedan od najvećih mečeva u povijesti između Muhammada Alija i Georgea Foremana.

Sudac će biti nobelovac Wole Soyinka dok je cilj priredbe sakupiti 2 milijuna dolara. Pokušat će se osigurati pet kontejnera medicinskih materijala za pomoć oboljelima u Lagosu i okolnim mjestima što je zaista plemenito. Pogotovo kada se u obzir uzme povratak velikana kao što je Evander Holyfield.

- Jedva čekam! Nokautirat ću Evandera jer sam ja pravi prvak svijeta - u šali je rekao Bole tinubu.

Priredba će se održati u sklopu 50. godišnjice stvaranja države Lagos.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • bonecrusher 14.04.2017.

    Ja bi Holyfieldu dao onog "Troll prvaka" Zelenoffa poslije ovog političara da ga tako pretuče da neće moći prstom stisnuti slovo na tipkovnici.

  • pacovikozec 04.04.2017.

    Borise pojasni zadnju recenicu!hvala

Komentiraj...
Vidi sve komentare