To je to što me zanima!

Fanovima sumnjivi kriteriji na Igrama: 'Ovo je bilo sramotno!'

LOGIČNI RAZLOZI Fanovima su sumnjivi kriteriji na Igrama, posebno nakon što su se u plivačkim natjecanjima podijelile tri srebrne medalje u istoj utrci
Vidi originalni članak

Ne stišava se bura oko srebra Damira Martina u Riju. Totalna drama u finalu samca pripala je Novozelanđaninu Maheu Drysdaleu koji je službeno bio brži za sedam tisućinki.

Nastala je potom konfuzija, nitko nije znao objasniti tko je zapravo pobjednik. Poslije ponovljene snimke činilo se kako će obojica dobiti zlatnu medalju, ali nažalost, presudilo je tih spomenutih sedam tisućinki.

Iz Hrvatskog olimpijskog odbora najavljeno je da će se HOO obratiti Međunarodnoj veslačkoj federaciji i izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom koja je donesena na Martinovi štetu, dok na društvenim mrežama fanovi pršte od nezadovoljstva epilogom.

Upitni su im kriteriji na Igrama, posebno nakon što su se u plivačkim natjecanjima podijelile tri srebrne medalje u istoj utrci. Čak je i poznati Eurosportov komentator Rolf Kalb napisao na Twitteru kako je i Martin trebao dobiti zlato.

Idi na 24sata

Komentari 109

  • ivosrhoj 14.08.2016.

    Ovo je link na FISA pravila http://www.worldrowing.com/mm//Document/General/General/11/95/06/FISArulebookEN2015COMPLET_Neutral.pdf - I tamo stoji sljedeće: 4. Timing – Intermediate times and finish times shall be recorded to 1/100th of a second. The necessary equipment shall be operated by specialists who do not form part of the team of Judges at the finish. Znači netko je dobro prije primjetio ne mjeri se u tisućinkama već u stotinkama. Zatim.... Ako je vrijeme izjednačeno stoji sljedeće: 3. In a final, if a dead-heat occurs between crews, then they shall be given equal placing in the final order and the next placing(s) shall be left vacant. If the tied placing is for a medal position then the organising committee shall provide additional medals. Znači ako imaju isto vrijeme trebaju dobiti iste medalje a sljedeća niža ostaje prazna. Mislim da su ovo dovoljni argumenti za žalbu, jedino ako su Olimpijska pravila drugačija nego FISA pravila.

  • zuljac 14.08.2016.

    Sprdacija

  • ČILI 14.08.2016.

    gledajući ovu fotku čamac broj 4 je bio brži...

Komentiraj...
Vidi sve komentare