To je to što me zanima!

Hrvati iz sjene: Slavu su stekli iz drugog plana

Predstavljamo vamo četvoricu Hrvata, koji su u nogometnom svijetu stekli velika priznanja iako u domovini nikad nisu bili dovoljno cijenjeni
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj nisu bili "no name", ali nikad ih nisu dovoljno cijenili. A u inozemstvu su napravili zavidan posao, pridonijeli sjajnim rezultatima, iako nisu u prvome planu.
- Bilo je i u Hrvatskoj lijepih razdoblja, ali iz raznoraznih razloga više sam napravio u inozemstvu, vani me doista cijene - kaže Zvonko Komes, kondicijski trener u čiji se rad "zaljubio" veliki Ottmar Hitzfeld. Radio je Komes s njim u Bayernu, a sad je i u stožeru švicarske reprezentacije, koju vodi upravo Ottmar Hitzfeld.
- Ovaj Arsenal nije zasluga samo Arsenea Wengera. Pravi tvorac ove momčadi je Boro Primorac - rekao je Bora Milutinović, jedan od najcjenjenijih trenera s prostora bivše Jugoslavije. Primorac u biografiji nema većih uspjeha kao samostalni trener, ali otkad ga je uzeo za desnu ruku, Arsene Wenger postao je jedan od najvećih trenera na svijetu. Kad traži mišljenje o nekom igraču, Wenger najviše vjeruje procjeni Bore Primorca.
- Ne znam jesu li moje zasluge baš tolike, ali uživam u ovoj ulozi i sigurno ću još neko vrijeme raditi ovaj posao - rekao je jednom Boro Primorac, na čiju je preporuku u Arsenal došao i Eduardo.




ZVONKO KOMES
Bio je jedan od trenera u tadašnjoj Mamićevoj Akademiji, u kojoj su vježbali mladi igrači. Kao Bišćanov kondicijski trener otišao je u Liverpool, a lani bio u Bayernu i oduševio trenera Hitzfelda. Zaslužan je i za Podravkin europski naslov.

TOMISLAV MARIĆ
Bivši hrvatski reprezentativac karijeru je završio u njemačkom niželigašu Hoffenheimu. Koji je danas prvoligaš i hit početka Bundeslige. A Marić je tamo pomoćni trener i mnogi kažu da su njegove zasluge velike, igrači ga obožavaju.

BORO PRIMORAC
Za Hajduk je u 283 utakmice zabio 53 gola, a onda otišao u inozemstvo i više se nije vratio. U Japanu je kao trener počeo raditi s Arseneom Wengerom, a od 1997. godine Francuzu je desna ruka u Arsenalu, njegov glavni savjetnik.

TOMISLAV VRBNJAK
Bio je fizioterapeut reprezentacije iz doba "vatrenih", a Boban ga je kao privatnog fizzioterapeuta doveo u Milan. I - još je tamo, jedan od najzaslužnijih što Maldini i ostali Milanovi veterani traju toliko godina.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare