To je to što me zanima!

Hrvati koji su šokirali Romu: U HNL-u bi bili odmah uz Dinamo

Nama nije iznenađenje, znali smo da možemo proći. Pogotovo jer su igrači Rome izgledali razjedinjeno, rekao je Mario Šitum poslije izbacivanja jake Rome iz kupa
Vidi originalni članak

Ma kakvo slavlje, pa već sutra nas čeka Brescia. Samo smo otišli na večeru svi zajedno te odmah na vlak, na iduće gostovanje.

Tako je Mario Šitum spustio loptu na zemlju nakon što je s još četiri Hrvata sudjelovao u izbacivanju Rome iz talijanskoga kupa. I to na Olimpicu.

- Sredio ih je vezni red Spezije, koji je bio u potpunosti hrvatski - kaže Šitum, uz pohvale za Brezovca, Martića, Čanađiju i Mišića. Na klupi su bili i Miloš, Sluga i Ćorić, svi zajedno proživljavali su lutriju penala.

- Cijela je ekipa bila zagrljena, a s druge strane su ovi iz Rome izgledali razjedinjeno. Tad smo znali da prolazimo.

Ne misli da je veliko iznenađenje što je Spezia u osam najboljih. I vrlo blizu polufinala, jer u četvrtfinalu igra protiv trećeligaša Alessandrije.

- Talijanska druga liga najjača je druga liga na svijetu. Treba imati snage i kvalitete za te 42 utakmice, u kojima se lako dogodi i da posljednji pobijedi prvoga - komentira bivši član Lokomotive i Dinama. Taj prvi trenutačno je Crotone, kojem je trener Ivan Jurić.

- A najbolji igrač im je Ante Budimir. Zabio je osam golova u ligi, tako da je Serie B liga s hrvatskim potpisom.

U Speziji je stvorena prava kolonija, “svlačionica zna i talijanski i hrvatski”, koja se nije raspala ni nakon što su otišli trener Nenad Bjelica i sportski direktor Igor Budan.

- Tko zna što će biti sad u prijelaznom roku, ali zasad se nije osjetila promjena statusa. Domenico Di Carlo više inzistira na taktici, no minutaža nas Hrvata ostala je ista.

S osmoricom naših nogometaša Speziju bi bilo zanimljivo gledati u konkurenciji HNL-a.

- Ne znam baš jesmo li materijal za naslov, ali bili bismo odmah uz Dinamo i Rijeku. Pa ni kad smo bili na terenu uz igrače Rome, nije se vidjela velika razlika - zaključio je Šitum.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Anonymous1950 18.12.2015.

    Pogledajte talijansku drugu ligu na kraju sezone,na koliko utakmica nerijeseno bude 1.30 ,hmm

  • Marko Pejić 18.12.2015.

    isti slučaj i u Brazilu

  • ROBA68 18.12.2015.

    borili bi se za opstanak,jer se zna ko upravlja sudijskom organizacijom

Komentiraj...
Vidi sve komentare