To je to što me zanima!

Hrvati pobijedili štrajkaše i već sad ušli u četvrtfinale

Hrvatski košarkaši započeli su kvalifikacijski turnir u Ateni za OI pobjedom protiv Kameruna 93-79 i tako već sada osigurali ulazak u četvrtfinale
Vidi originalni članak

Kamerunci su kasnili pet minuta na početak. Navodno su štrajkali zbog sukoba s nacionalnim Savezom i prijetili da neće ni igrati, a još nije sigurno hoće li se u utorak pojaviti na terenu protiv Portorika. Njihov je izbornik Adingono jutro prije utakmice imao problema jer su mu tek tada rekli da ne smije voditi utakmicu u bermudama, pa je tražio odgovarajuće hlače po gradu. I takva je reprezentacija Hrvatskoj u posljednjoj cetvrtini dosla na samo devet poena zaostatka. No pobjeda Repešine momčadi nije dolazila u pitanje.
Drugu četvrtinu Hrvatska je otvorila serijom 16-2, u kojoj je Marko Tomas bacio 11 od svoja 22 poena. Na poluvremenu je bilo +20.
- Otkad smo se okupili ovog ljeta to je bila naša najbolja četvrtina, i obrambeno i napadački. No razdoblje kvalitetne igre moramo znatno produžiti želimo li u Peking - rekao je izbornik Jasmin Repeša.
- Kamerunci su fizički i trkački moćna reprezentacija i morali smo im u tome parirati da bi naša kvaliteta došla do izražaja - objasnio je Davor Kus.
A tu fizičku nadmoć Kamerunci su okrunili ogromnom prednosti u skoku, posebno u napadačkom (39-26, odnosno 18-2) i to je segment igre na kojem ce definitivo još trebati raditi.
Oporavljeni Planinić odigrao je solidnih 17 minuta i zabio 12 poena. No Roko Ukić je preventivno propustio utakmicu zbog problema s leđima, a Damir Markota je početkom zadnje četvrtine ozlijedio lijevo koljeno i do kraja sjedio na podu s bolnom grimasom na licu. Ipak...
- Liječnici mi kažu da nije ništa ozbiljno, nadam se da ce biti OK za Portoriko - kaže Repeša.
Najefikasniji je uz Tomasa bio Marko Popović sa 17 poena, a osim Planinića, po 12 su dodali Prkačin i Banić. Kamerunce je predvodio Nana (24).
U utorak naša reprezentacija ima slobodan dan, a s Portorikom igra u srijedu u 14.30 po hrvatskom vremenu

Za Hrvatsku su igrali: Kus 2, Popović 17, Rozić 7, Prkačin 12, Tomas 22, Planinić 12, Nicević 2, Markota 5, Banić 12, Lončar, Barać 2.

POBJEDE SLOVENIJE I NOVOG ZELANDA

Iako bez nekoliko glavnih igrača, Slovenci očekivano nisu imali previše problema protiv Južne Koreje u prvom kolu skupine C. Uz 25 koševa centra Raše Nesteroviča, pobijedili su 88-76 i napravili bitan korak prema završnici. Vodili su Slovenci 21 razlike, no Koreanci su prišli na 72-67 i zaprijetili.
- Korea ima vrlo dobru momčad. Nismo znali previše o njima uoči utakmice, pa su nas iznenadili s tim povratkom u utakmicu, ali bitno je da smo na kraju pobijedili - rekao je Slovenac Goran Dragič.
U prvom kolu su pobijedili i košarkaši Novog Zelanda. Do pobjede 77-50 protiv Zelenoortskog otočja vodio ih je Kirk Penney s 25 koševa i sedam skokova. Domaćin turnira Grčka lako se obračunala s Libanonom (119-62).

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare