To je to što me zanima!

Hrvatska namučila europske prvakinje! Njemice minimalno

David je namučio Golijata, no nije ga ovaj put uspio pobijediti. Hrvatska je protiv favorizirane ženske selekcije Njemačke izgubila tek 1-0 u kvalifikacijama za EP
Vidi originalni članak

Čudo u Kranjčevićevoj! Ženska nogometna reprezentacija Njemačke, aktualni prvak Europe i četvrtoplasirana selekcija s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, tek je minimalno pobijedila Hrvatsku, 60. reprezentaciju svijeta po Fifinoj rang-ljestvici u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2017.

Njemice su Hrvaticama u protekle dvije utakmice zabile ukupno 12 golova (pobjede 4-0 i 8-0), a kako je krenuo ogled u Zagrebu, činilo se da će izabranice Zvonimira Kolaka doživjeti novi potop. Alexandra Popp, naime, donijela je vodstvo gošćama već u petoj minuti.

No to nije obeshrabrilo "kockaste" djevojke koje su hrabro odolijevale njemačkim napadima, a osobito hrvatska golmanica Doris Bačić, koja se istaknula s nekoliko bravuroznih obrana. Imale su i domaće djevojke nekoliko opasnih napada, prijetile su Kristina Šundov i Martina Šalek, ali nisu zatresle mrežu.

Hrvatice su u prvom kolu svladale Tursku u Ankari 4-1 te s tri boda drže drugu poziciju u skupini 5, dok je Njemačka vodeća sa šest bodova iz dvije utakmice. Pobjednice osam skupina uz šest najboljih drugoplasiranih idu izravno na Euro u Nizozemskoj, dok preostale dvije drugoplasirane selekcije razigravaju za posljednje mjesto.

Osim Turske i Njemačke, u skupini s Hrvatskom još su i slabe Mađarice (Njemačka ih svladala 12-0) te Ruskinje, 20. na svijetu. Ponovi li Hrvatska izdanja kao u prva dva kola, možda se i uspije dokopati prvog velikog natjecanja od samostalnosti države.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • cassyman 23.09.2015.

    igraju sa srcem, da je barem vise zenskih klubova u RH

  • Mika75 22.09.2015.

    Idući put kad budu igrale sa Njemicama pobjedit će ih 100%!

  • miris kusa 22.09.2015.

    sve je to dobro dok mamic ne vidi interes

Komentiraj...
Vidi sve komentare