To je to što me zanima!

Hrvatima dupla kruna: Zrinjski osvojio peti naslov prvaka BiH!

Zrinjski je na krcatom stadionu Pod bijelim brijegom svladao tuzlansku Slobodu 3-0 i obranio naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Prva je to titula za legendarnog Blaža Baku Sliškovića
Vidi originalni članak

Nogometaši Hrvatskoga športskog kluba Zrinjski obranili su naslov prvaka Bosne i Hercegovine! U posljednjem kolu Premijer lige "plemići" su pred 15.000 navijača na stadionu Pod bijelim brijegom svladali Slobodu 3-0 i uzeli petu titulu u povijesti kluba.

POGLEDAJTE ATMOSFERU UOČI UTAKMICE:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Mostarci su autoritativno ušli u utakmicu i poveli već u 11. minuti lijepim potezom Nemanje Bilbije. Bivši napadač Splita zabio je još jedan, deseti gol sezone tri minute prije odmora, a točku na "i" stavio je Jasmin Mešanović golom s 20-ak metara u 59. minuti.

Premijerna titula za Baku

Prvi je to naslov prvaka u životu za legendarnog Baku Sliškovića, koji je klub iz grada podno Veleža preuzeo u ožujku ove godine. Baš je u rodnom gradu postigao takav uspjeh na kraju dramatične, ali uspješne sezone za "plemiće". Trofej je posvetio pokojnom ocu i Luki Lovriću, dječaku koji je nastupao za nogometnu školu Zrinjskog i koji je tragično stradao u avionskoj nesreći prije dva tjedna.

POGLEDAJTE NAVIJANJE POD BIJELIM BRIJEGOM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Željezničar je na Grbavici svladao Radnika iz Bijeljine 2-1 i osvojio drugo mjesto s jednim bodom manje od Zrinjskog, a Sarajevo je porazom kod Krupe 1-0 ostalo treće s pet bodova minusa. Najbolji je strijelac lige Ivan Lendrić iz Željezničara s 19 golova.

POGLEDAJTE KRAJ UTAKMICE:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Branili mu rad gotovo pola stoljeća

Zrinjski je najstariji nogometni klub u Bosni i Hercegovini. Utemeljila ga je hrvatska mladež 1905., a pod komunističkom jugoslavenskom vlašću bio mu je zabranjen rad i ime pod prijetnjom zatvora od 1945. do 1992. kad je ponovno zaživio.

Podsjetimo, Kup Bosne i Hercegovine osvojio je Široki Brijeg i tako osigurao izlazak u Europu. Klubovi s hrvatskim predznakom, dakle, podijelili su trofeje i razveselili brojne Hrvate u susjednoj nam zemlji. Ovu će nedjelju zapadni dio Mostara gorjeti...

POGLEDAJTE GOLOVE:

Idi na 24sata

Komentari 167

  • mitunjmo 31.05.2017.

    Lično sam bio na utakmici i mislim da je Zrinjski zasluženo došao do novog naslova prvaka.Cijelo su prvenstvo bili na vrhu ljestvice odmah u Željezničar koji je kao i Zrinjski tijekom prvenstva imao kriza u igri.

  • hercegovac156 29.05.2017.

    Poruka hrvatima koji govore da hercegovci nisu hrvati sjetite se tko vas je branio u ratu da nije nas ne bi bilo te drzave dok su ovi zagrebcani drkal* mi smo branili drzavu

  • Tutic Alvin 29.05.2017.

    Europa do prvog pretkola LP

Komentiraj...
Vidi sve komentare