To je to što me zanima!

Hrvatska bolja od Danske, rukometaši su u polufinalu!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pobjedom 26-24 protiv europskog prvaka Danske Hrvatska je izborila polufinale Olimpijskih igara. A za finale će u petak igrati protiv jake Francuske
Vidi originalni članak

Prvi napad imali su Danci i odmah poveli preko Hanssena. Spremni Ivano Balić je na drugoj strani pokušao, Hvidt obranio, a Šprem loptu posremio u mrežu. Nakon tri minute dobili smo i prvi sedmerac, ali Hvidt je obranio Mirzi Džombi. Prvo vodstvo u nekom momčadskom sportu ove srijede donio je opet Šprem, koji je zabio i za 3-1 nakon pet minuta.
Mirko Alilović je u osam minuta obranio pet lopti, a Goran Šprem je zabio četiri gola, ali igraju i ostali. Valčić je pogodio za 6-2, Pero Metličić iz već četvrte kontre u samo deset minuta. Nakon još jedne obrane Alilovića Jorgensen je izvana zabio treći danski gol. Iz penala su smanjili Danci na tri razlike, a onda se digao Lacković i 'probio' raspoloženog Hvidta.
Zabio je za pet razlike (9-4) Balić, no odmah potom su nas Danci pretrčali i zabili, pa iz kontre vratili na tri razlike. Šprem je iz nove kontre nakon toga zabio za 10-6, no nismo dugo zadržali tu prednost. Nedugo potom Boesen je sjajnim šutom smanjio na 10-8. Malu napadačku krizu lijepim je šutom razbio Tonči Valčić, ali odgovorio je dešnjak na desnom vanjskom Boesen za 11-9.
Tek u 25. minuti isključen je prvi igrač na utakmici, snažni pivot Noddesboo, ali nismo iskoristili prvi napad s igračem više. Ali zato smo uspjeli primiti čak dva gola s igračem više! I prednost se istopila četiri minute prije kraja poluvremena...
A onda je briljantna asistencija Metličića za Vorija vratila Hrvatskoj vodstvo, Horvat je iz kontre zabio za dva razlike, ali Lindbergh je opet smanjio na gol zaostatka. Nakon što je Pero pao s bolnom grimasom, uplašili smo se. No tri sekunde prije kraja je pokazao da je sve OK i zabio 'cepelin' na Balićevo dodavanje za 14-12 na poluvremenu.
Nastavak smo otvorili sedmercem koji je izborio Pero Metličić, a sigurno zabio Mirza Džomba, kojega Červar u ovoj utakmici koristi samo za sedmerce. A onda su suci i na drugoj strani vidjeli sedmerac i Christiansen je zabio. Baš kao i 20-ak sekundi kasnije iz kontre.
Nakon što su suci potpuno suludo isključili Metličića, uspjeli smo zabiti s igračem manje. Lacković se dignuo s 'krive' strane i pogodio. Na 16-16 je izjednačio Christiansen s krila, i to odmah nakon što je Špremov pokušaj zaustavio Hvidt. Malo pomalo Danci su serijom 5-1 došli u vodstvo, prvo na utakmici. U 39. minuti je 16-17, a na 'nulu' je vratio Džomba iz sedmerca. Novo vodstvo Danskoj donio je Noddesboo prvi danskim golom s crte, a opet vratio opet Džomba opet iz sedmerca...
Nevjerojatno je što je u 43. minuti Hvidt obranio Baliću. Zicer nad zicerima. I odmah odbio do Boldesena, koji je iz kontre zabio za 19-18. Onda je još pogriješio i Sulić, pa je Džomba dobio isključenje... No održali smo tih minus jedan s igračem manje, a onda je isključen Boldsen, pa je Valčić zabio za 19-19. Idući napad Džomba je krasno 'sušio' Hvidta iz sedmerca i Hrvatska u 48. minuti opet vodi. No samo do idućeg napada, kad je zabio Noddesboo.
Vodstvo nam je vratio opet Džomba, ali ovoga puta s krila. Nakon punih pet minuta bez gola sa svoje je pozicije zabio Lacković i sedam minuta prije kraja bilo je 22-20. U idućem napadu Danci su izborili sedmerac, na gol je stao Venio Losert i - stativa! Pa onda na drugoj strani Balić zabija za 23-20 u 55. minuti. Četiri i pol minute prije kraja dosudili su vrlo dvojben sedmerac Danskoj i zabio je Spellerberg. Na 24-21 postavio je Šprem iz 'mrtvog kuta', a na dva razlike vratio opet Spellerberg iz sedmerca. Pola minute kasnije novi sedmerac, ali ovoga puta je isti igrač pogodio stativu. No loptu je opet uzela Danska i zabila za 24-23. Pa onda opet Šprem! S krila za plus 2 minutu prije kraja. Uzeli smo i iduću loptu i to je bilo to! Polufinale Olimpijskih igara je naše!

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Spir1t 21.08.2008.

    willcraft - ti si jedna od najglupljih osoba ako ti lino ne valja sta ih ti ne vodis na olimijadu ko bi tebi takvom idiotu dao da vodi ista a kamoli reprezentaciju , normalno lino je odlican trener a vi samo price pricate !

  • Liverpool_boy 21.08.2008.

    Ajmo Pakleni...svi za Ivana

  • willcraft 20.08.2008.

    sasapref-ma posto su srbi stariji od ameba ,prestari su su za sport!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare