To je to što me zanima!

Hrvatska lovi osminu finala, s pobjedom smo sigurni u prolaz

Hrvatska i Argentina večeras nastavljaju svoj put na Svjetskom Prvenstvu u Rusiji. Utakmica će se igrati u Nižnjem Novgorodu, a u slučaju pobjede Vatreni će osigurati prolaz u osminu finala
Vidi originalni članak

Večeras nas od 20:00 očekuje utakmica između Hrvatske i Argentine, a ona će se igrati na Nižnji Novgorod stadionu. Inače, to je stadion manje poznatog ruskog drugoligaškog kluba Olimpiyets, a kapacitet iznosi 45 000 mjesta. 

Hrvatska reprezentacija je Svjetsko prvenstvo otvorila na sjajan način te su u prvoj utakmici slavili protiv Nigerije s uvjerljivih 2-0 zahvaljujući autogolu Eteba te golu veznjaka Real Madrida Luke Modrića s bijele točke. 

S druge strane, Argentinci svoj put na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu nisu započeli na željeni način. Naime, oni su u prvom kolu remizirali s Islandom, a treba spomenuti i da je Leo Messi promašio penal. 

'NAMUČIT ĆE ARGENTINU' Mourinho: Hrvatska ima neke od najboljih veznjaka na svijetu

Prije te utakmice s Islandom, izbornik argentinske nogometne reprezentacije Jorge Sampaoli najavio je početni sastav čak 24 sata prije utakmice, no prije utakmice s Hrvatskom odustao je od toga. 

Sam izbornik Argentine najavio je određene promjene u sastavu, što je i očekivano s obzirom da nikad nije utakmicu započeo s istim sastavom otkako je na klupi Argentine.

Isto kao i Sampaoli, Zlatko Dalić je također najavio određene promjene u našem sastavu.

- Sastav? Rekao sam da ćemo napraviti sitne preinake, ali neće ih biti puno. Protiv Nigerije je bila odlična utakmica, nije vrijeme za velike promjene, bit će promjena u taktici, moramo čuvati svoj stil igre. Braniti se? Ma kakvi, to nije naš stil, igrat ćemo napadački - rekao je Dalić i nastavio:

- Ako ćemo protiv Argentine ići na bod, nećemo ga uzeti, to je sigurno. Ako idemo na pobjedu, onda možemo očekivati dobre stvari. Mi za prolazak moramo u dvije utakmice imati jednu pobjedu, a utakmica protiv Argentine nam je prva meč lopta.

VIDEO Pogledajte kako se u Nižnjem navijači pripremaju za Vatrene

Prethodni susreti

Ovo će biti peti susret ove dvije reprezentacije, a u prethodna četiri naša reprezentacije nema pozitivan skor. Argentinci su slavili dva puta uz jednu pobjedu Vatrenih te jedan remi. 

Također, hrvatska reprezentacija je četiri puta igrala s Južno Američkim reprezentacijama na Svjetskim prvenstvima, a u sve četiri utakmice su bili poraženi. 

U prilog nam ide statistika Lea Messija na Svjetskim prvenstvima. Naime, on je svoj posljednji gol na SP-u zabio još 25. lipnja 2014. godine u utakmici grupne faze Svjetskog prvenstva u Brazilu protiv Nigerije.

Nakon te utakmice, argentinski čarobnjak pucao je na gol protivnika 21 put, ali niti jedan udarac nije odsjeo u mreži, ali svi znamo tko je Messi i koliko mu malo prostora treba kako bi zatresao mrežu. 

Napadač Barcelone je protiv Vatrenih igrao dva puta, a u obje utakmice se upisao u listu strijelaca. Osim toga, on je svoj prvi gol u dresu argentinske reprezentacije zabio upravo - Hrvatskoj.

NEĆE GLEDATI NI 'GAUČE' Dalićev brat: Ne gledam naše utakmice, prestresno mi je to

I s porazom smo u igri za osminu finala

I za jedne i za druge ovo će biti drugi nastup na Svjetskom prvenstvu, a ukoliko Vatreni ostvare pobjedu to će sigurno značiti njihov plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva i to prvi put nakon 1998. godine. 

Osim pobjede, za našu reprezentaciju bi bio dobar i neriješen rezultat, a najgora opcija bi, naravno, bio poraz. 

Posebice ako Island sutra pobijedi Nigeriju u Volgogradu. U tom slučaju u zadnje kolo bi Argentina i Island ušli sa po četiri boda, Hrvatska bi imala tri, a Nigerija bi bila bez bodova.

Tada bi nam za osminu finala igrala samo pobjeda protiv Islanda ili pak bod, ali u tom slučaju bi Nigerija morala pobijediti Argentinu.

S druge strane, Argentincima je ova utakmica biti ili ne biti jer se oni nalaze u vrlo teškoj situaciji nakon remija s Islandom, a poraz od Vatrenih bi ih još više pokopao.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 21.06.2018.

    IDEMOOOO VATRENIIIII

  • Linz 21.06.2018.

    Ako mislimo pobijediti ne smijemo izgubiti jer tko izgubi dobitak .................. taj dobija gubitak !!!

  • child 21.06.2018.

    Ako pobijedimo, onda je sigurno da nećemo izgubiti. Ako zelimo pobijediti, onda ne smijemo biti poraženi. Eto jednostavnog recepta za uspjeh. Slažu se svi analitičari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare