To je to što me zanima!

Hrvatska opet ima NBA igrača: Rudež je potpisao za Pacerse!

Damjan Rudež novi je košarkaš Indiana Pacersa. Sa svojim novim klubom hrvatski je reprezentativac potpisao na tri godine, a u NBA dolazi iz španjolske Zaragoze...
Vidi originalni članak

Nakon dugih pet godina Hrvatska ponovno ima NBA igrača. Damjan Rudež (28) novi je košarkaš Indiana Pacersa! Hrvatski 'snajper' potpisao je na tri godine s finalistom Istočne konferencije čiji je predsjednik jedan od najboljih košarkaša svih vremena Larry Bird .

Iako se posljednjih dana nagađalo kako bi Rudež mogao preseliti u NBA, tek sada je stigla potvrda da Rudež odlazi u odličnu Indianu. Rudežov put do najbolje lige svijeta bio je trnovit, a odlaskom u Pacerse postao je drugi NBA igrač koji je ponikao u Zrinjevcu nakon Marija Kasuna .

Iz Zrinjevca Rudež je sa samo 18 godina preselio u belgijski Oostende pa se s naslovom nakon dvije sezone vratio u Hrvatsku, ovoga puta u Split . Nakon toga put ga je preko Olimpije, Cedevite i Cibone 2012. godine odveo u Zaragozu gdje je odigrao odlične dvije sezone.

Ove sezone bio je jedan od najboljih košarkaša Zaragoze , a njegovih 44% u ACB ligi te 52% ubačaja za tri u Eurocupu primijetili su i brojni NBA skauti i već na kraju sezone počela su nagađanja o odlasku u NBA. Najbrža je bila Indiana koja će se tako od ove sezone za novo NBA finale boriti s Hrvatom u momčadi ...

Idi na 24sata

Komentari 18

  • daljinac 03.07.2014.

    još jedan naš NBA ponos !

  • chelseaMG 03.07.2014.

    rudež za tri. svaka čast i sretno.

  • White_ST 03.07.2014.

    konačno !

Komentiraj...
Vidi sve komentare