To je to što me zanima!

Gudelj teško primio ispadanje: Smijali su nam se i dogovarali

Izabranici Ivana Gudelja pobjedom protiv Ukrajine 2-1 su osvojili treće mjesto u skupini, te barem za utješnu nagradu izborili izravan plasman na Svjetsko prvenstvo
Vidi originalni članak

Hrvatska U-17 reprezentacija odradila je svoj dio posla u 3. kolu skupine B Europskog prvenstva u Slovačkoj i pobijedila Ukrajinu 2-1, ali polufinale ipak neće vidjeti. Naime, Rusima i Talijanima u drugom susretu odgovarao je bilo kakav remi s golovima, a upravo to se dogodilo, završilo je 1-1.

Izabranici Ivana Gudelja pobjedom su osvojili treće mjesto u skupini B, te barem za utješnu nagradu izborili izravan plasman na Svjetsko prvenstvo.

Za Hrvatsku protiv Ukrajinaca nije najbolje počelo. U 17. minuti primili smo gol, zabio nam je Tsygankov, pa smo morali strahovati i za treće mjesto u skupini.

Ipak, u samoj završnici prvog poluvremena Brodić je srušen u šesnaestercu Ukrajine, a sudac je pokazao penal. Siguran realizator bio je Alen Halilović.

Mirniju završnicu utakmice osigurali smo si golom Murića u 71. minuti. On je bio najviši nakon ubacivanja iz kornera Halilovića.

U samoj završnici ostali smo i s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Mamić, ali uspjeli smo sačuvati vodstvo i upisati prvu pobjedu na Europskom prvenstvu.

Ivan Gudelj nakon dvoboja protiv Ukrajine bio je utučen, veoma...

- Odigrali smo sjajnu utakmicu, mogli smo trijumfirati s nekoliko golova razlike. I ne bi nam pomoglo kada imate u zadnje 34 utakmice samo jedan poraz i kada doživljavate ovakvu nepravdu onda tu nema puno velikih riječi. Apsolutno smo zaslužili prolaz dalje, najbolja smo reprezentacija u skupini, trebali smo pobijediti i Talijane i Ruse jer smo bili bolji. Na kraju ovo doživimo, da nam se smiju, dogovore utakmicu.

Je li kod vas postojala ikakva nada da Talijani i Rusi neće odigrati baš onoliko koliko im je potrebno?

- Hmmm, pa nadao sam se. No, kako boravimo svi u istom hotelu vidio sam da nam se i jedni i drugi smijulje. Eto, to je to, glavno da Uefa drži stalno predavanja o fair-playu. Teško mi je vjerovati da se to već kod ovog uzrasta, praktički djece, događa. Pa pogledajte, golovi su kod Talijana padali u prvoj minuti prvog i prvoj minuti drugog poluvremena...

U polufinalu će igrati Slovačka protiv Italije, dok će Rusi na Šveđane.

EP, 3. kolo:

skupina A:

Švedska - Slovačka 0-0

Austrija - Švicarska 2-1

Redoslijed: 1. Slovačka 5, 2. Švedska 5, 3. Austrija 4, 4. Švicarska 0

skupina B:

Hrvatska - Ukrajina 2-1

Italija - Rusija 1-1

Redoslijed: 1. Rusija 5, 2. Italija 5, 3. Hrvatska 5, 4. Ukrajina 0

Idi na 24sata

Komentari 433

  • dario1983 12.05.2013.

    cijenjeni gospodin ratko rudic je pokazao svima kako se to radi na olimpijskim igrama.....dodes, sve pobjedis i ides kuci sa naslovom....niko nam nije kriv sto nismo pobjedili sve 3 utakmice i prosli dalje sa 9 bodova, a da su nasi bili u situaciji u kojoj su bili talijani i rusi postupili bi isto zato i jesmo tu gdje jesmo jer uvijek druge krivimo za svoje neuspjehe

  • beha 12.05.2013.

    Gudelju, da ti je taj mali Murić igrao u sve tri utakmice u počtnom sastavu,danas bi ti bio Car.

  • scot 12.05.2013.

    ja neznam šta je to u svakom sportu nam je neko drugi kriv,koliko ja znam ako hoćeš bit najbolji moraš sve i pobjedit a ne tražit krivce u drugima

Komentiraj...
Vidi sve komentare